Nurkić napao političku analitičarku zbog reakcije na zastavu Sandžaka na zgradi Skupštine Sarajeva

Košarkaš Portlanda ponovo se uvlači u osetljive političke komentare

  • 32
Ivana Marić, Jusuf Nurkić Foto-montaža: Instagram/abdulah_skaka, N1, Profimedia/Newscom

Skupština Sarajeva bila je osvetljena bojama grba Sandžaka, koji je projektovan na fasadi "Vijećnice", dok je iznad pisalo "Jedno srce, jedan narod". Ovo je urađeno kao podrška Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, gradovima u Raškoj oblasti, iliti Sandžaku kako ga tamošnji narod zove, koji su teško pogođeni korona virusom.

Ovo je zasmetalo političkoj analitičarki, Ivani Marić, koja je upitala u čije ime se odlučuje kome će građani Sarajeva poslati podršku i s kim su to građani ovog grada jedan narod, ili to samostalno odlučuje gradonačelnik Abdulah Skaka, koji je prethodno i objavio fotografiju Skupštine Sarajeva u bojama Sandžaka.

- Ko odlučuje šta će se postaviti na Vijećnicu i na osnovu kojih kriterijuma? Je l' Skaka sam odluči kome građani Sarajeva šalju podršku i s kim smo jedno srce-jedan narod? - upitala je Marićeva na to.

Nije dugo trebalo da joj stigne odgovor, i to od NBA košarkaša i reprezentativca Bosne i Hercegovine, Jusufa Nurkića.

Kad možeš svašta pitati, ja ću ti dati odgovor. Ljudskost je jedini kriterijum, da se narod u muci sjedini. Zato nemoj ljude u nevolji dirati, koliko god volela analizirati - odgovorio joj je Nurkić.

Podsetimo, on je i ranije imao osetljive komentare koji ga uvlače u politiku, a svojevremeno je na utakmici protiv Denvera nosio majicu na kojima je veličao vojnike Armije BiH, a imao je i agresivne komentare prema Ratku Mladiću svojevremeno.

Video: Pogledajte kako je Lebron Džejms posterizovao Jusufa Nurkća

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milos

    7. jul 2020 | 09:53

    Ako su vec hteli da ostave poruku onda je zastava trebala da bude zastava Srbije jer je Raska deo Srbije, a nije samo ta oblast pokodjena nego cela zemlja. BiH cine tri naroda, koja treba sa odluce o takvim stvarima, tako da, Jusufe Nurkicu od.ebi!Nije ni cudo sto Republika Srpska zeli da izadje iz te mutant drzave.

  • Aleksa

    7. jul 2020 | 10:06

    Upravu je, to je jedan narod Srpski samo poturčeni.

  • Www

    7. jul 2020 | 11:24

    Idi bre u politicare batali košarku posto svaku situaciju, dešavanje komentarises i onako od tvoje kosarke nema nista

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA