≫ 

Gasol bi mogao da zaigra za Barsu posle godinu i po pauze: Bartomeu poslao poruku 40-godišnjem asu

Izgleda da ništa ne predstavlja prepreku dogovoru

  • 0
Pau Gasol Foto: MN Press

Predsednik Barselone Đozep Bartomeu rekao je da bi voleo da još jednom vidi Pau Gasola u dresu Barselone.

Slavni španski košarkaš je napunio 40 godina, dugo kuburi s povredama, a kada se oporavku doda i korona virus, dobije se poprilično dug period bez takmičarskog meča, od marta 2019. godine.

Tada je odigrao 15 minuta za Milvoki Bakse protiv San Antonio Sparsa, ali je iste godine operisao stopalo i oporavak je tekao sporo.

Međutim, Gasol je klasa i nema sumnje da bi u Evropi umeo da doprinese na parketu. Tim pre što je dao naznake da bi bilo lepo kada bi u Barseloni odigrao još jednu sezonu, poslednju u karijeri, a sada je isto rekao i Bartomeu.

- Voleo bih da Pau zaigra za nas i nikad ništa ne otpisujem, samo evropska košarka nema iste mehanizme ili sredstva koje ima NBA - rekao je Bartomeu i kao da je poručio da će Gasol morati da pristane na "minimalac".

S druge strane, veza može da bude i novopostavljeni trener Blaugrane Šarunas Jasikevičijus jer je on igrao sa Gasolom u sezoni 2000/2001 u dresu Barse.

- Vrlo sam blizak sa njim, ne bi škodilo kada bi igrao sa nama - napomenuo je Litvanac.

Da podsetimo, Gasol je tokom bogate karijere njen najveći deo proveo u NBA ligi gde je od 2001. do 2008. nosio dres Memfis Grizlisa. Najuspešniji deo karijere mu je bio od 2008. do 2014. u dresu Lejkersa, sa kojima ima i dva šampionska prstena, dok je posle toga igrao za Čikago Bulse, San Antonio Sparse i Milvoki.

Video: Bogdanović: Iz ljubavi prema Partizanu ne podržavam Trinkijerija, ali ga razumem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA