≫ 

Kakav gest NBA Aboridžina: Donira milion dolara domovini za borbu protiv rasizma

Kapa dole za Patija Milsa

  • 0
Foto: fiba.com

Dugogodišnji košarkaš San Antonija Pati Mils priklonio se podršci pokretima protiv rasizma koji bujaju od kako je ubijen Džordž Flojd u Mineapolisu. 

Mils je odlučio da donira čak milion dolara organizacijama koje se aktivno bore protiv rasizma u Australiji, odnosno celu platu koja mu sleduje za osam utakmica u nastavku sezone u Floridi.

Sparsi imaju male šanse da se uključe u plej-of trku, za očekivati je da odigraju pomeuti fond utakmica i nijednu više.

- Ponosan sam što ću zaraditi svaki cent od ovih osam utakmica što ćemo igrati, što će mi doneti zaradu od 1.017.818 i 54 centa, i to ću donirati direktno pokretu "Black Lives Matter" u Australiji, organizaciji "Black Death" i kampanji "We got you" - posvećenoj borbi protiv rasizma u sportu u Australiji - izjavio je Mils u video poruci.

Mnogi igrači neće putovati u Orlando, neki zbog toga što su zaraženi koronom, neki zbo bojazni od povreda, ali Mils ne želi da propusti priliku - novac koji će zaraditi za osam utakmica uplatiće tamo de mu "srce kaže".

- Igraću u Orlandu jer ne želim nikome da prepuštam novac koji može ići direktno u crnačke zajednice - dodao je prvi Aboridžin u NBA.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA