≫ 

Gruzini optužili najboljeg košarkaša za izdaju, samo zato što prelazi u CSKA

Njima je neprihvatljivo da jedan Gruzin nosi amblem ruske vojske na svojim grudima

  • 0
Tornike Šengelija u duelu sa Crvenom zvezdom Foto: MN Press

Najglasniji transfer u evropskoj košarci biće objavljen u narednim danima. Kapiten nacionalnog tima Gruzije i španske "Baskije" Tornike Šengelia udaljen je korak od prelaska u CSKA.

Svi detalji potpisivanja dugoročnog ugovora već su dogovoreni. Čini se da je transfer odličan sa svih strana. Sjajni igrač konačno će imati priliku da se bori za titulu u Evroligi, a navijači CSKA u komentarima već razgovaraju o odlasku na sledeći Fajnal for.

Tokom kriznog perioda, njihov omiljeni klub okupio je možda najjači sastav u modernoj istoriji.

Međutim, ovaj događaj nije bio nimalo dobrodošao u domovini Tornike. Gruzijski mediji navode da su Šengelijevi sunarodnici na društvenim mrežama bukvalno "uništili" svoju košarkašku legendu.

Sportista je optužen za izdaju, a takođe smatra da je neprihvatljivo "nositi amblem ruske vojske na grudima". Pored toga, neki korisnici smatraju da Šengelia treba da bude sramota da igra kao deo kluba koji predstavlja Rusiju, a za koji Gruzija ima političke tvrdnje. "Politika i sport su nerazdvojni, neprijatelj je neprijatelj svuda", kaže se u jednoj od poruka.

Video: Prof. dr Nenad Trunić: Za mladog igrača postoje dve stvari za uspeh

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA