≫ 

Srpski košarkaš, bivši MVP KLS lige, pobedio redak oblik malignog tumora

Đukan Đukanović, bivši igrač Metalca, otišao je u Španiju, a tamo je posle 10 utakmica počela njegova najveća borba - borba za život

  • 1
Đukan Đukanović Foto: MN Press

Bivši košarkaš Metalca, Đukan Đukanović (27) otišao sa dva uzastopna MVP priznanja u Košarkaškoj ligi Srbije u Španiju da nastavi karijeru 2019. godine. Posle deset utakmica u dresu Leide počela je njegova najteža i najvažnija životna utakmica.

Dijagnostikovan mu je Juingov sarkom, redak oblik malignog tumora. Posle godinu dana bitke Đukan je izvojevao najveću pobedu i vratio se treninzima.

- Treniram već mesec dana, radim na fizičkoj pripremi, individualno trčanje ili sa tegovima. A, u sali osnovne škole „Sestre Ilić” u kojoj sam odrastao, radim šuterske treninge – rekao je Đukanović, za Sportski žurnal.

Najčešći asistent na treningu je otac Duško, svojevremeno košarkaš, zatim i predsednik Metalca.

Đukan Đukanović Foto: MN Press

Đukan se zatim prisetio kako je sve počelo

- Sve je došlo iznenada. Fizički sam se dobro osećao, nije bilo ni najmanje naznake da sam bolestan. Krajem januara prošle godine na magnetnoj rezonanci utvrđeno je da imam cistu na bicepsu, ali radiolozi nisu smatrali da je došlo do vaskularizacije.

- Više je ličilo da je mišić prokrvario. Otišao sam u Španiju, odigrao do kraja sezone i po povratku pozvao doktore koji su me prvi put pregledali, jer mi se činilo da se cista uvećala - rekao je on.

Video: Prof. dr Nenad Trunić: Danas klinci nemaju tu glad kao mi, ne bi mogli da urade 40% vežbi

(Telegraf.rs/Sportski žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nena

    9. jul 2020 | 22:28

    ZDRAV NAM I SRECAN BIO!! SVE CE SE TO NADOKNADITI..SRECNO...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA