≫ 

Partizan u jakoj grupi Evrokupa, ide na Uniks, jedan od rivala i Danilo Anđušić

Crno-beli saznali imena protivnika u Evrokupu

  • 14
novica veličković Foto: MN Press

Košarkaši Partizana startovaće u ovogodišnjem Evrokupu iz grupe A, u kojoj su još ruski Uniks, španski Huventud, italijanska Venecija, turski Bahšehir i francuski Burž.

Crno-beli su dobili rivale po meri, utisak je da je grupa dobra, takmičarski ujednačena i kvalitetna, obećava dobre utakmice, nadamo se uz navijače.

U danu kada je potvrdio dolazak Nemaje Dangubića, Partizan može polako da se raspituje o kvalitetima i manama rivala u Evrokupu, od kojih se, kao favoriti, izdvajaju uvek jaki Uniks i španski predstavnik Huventud.

Biće takođe zanimljiv ponovni susret Partizana sa svojim nekadašnjim igračem i navijačem crno-belih, Danilom Anđušićem, koji je protekle sezone potpisao za Burž i jedan je od udarni napadačkih aduta francuskog tima.

Za Burž igra još jedno dobro poznato lice, bivši reprezentativac BiH, Amerikanac Zakari Rajt.

Definitivno će Partizan imati težak izazov sa Uniksom koji je sačuvao nukles ekipe u kojoj dominiraju Amerikanci Tiodor, Mekalum i Smit, a skoro je ruski klub u roster dodao još jednog američkog košarkaša - Džona Brauna III.

Jak rival crno-belima biće i Huventud, u rangu sa Uniksom, posebno ako zadrži udarne pesnice poput Klemena Prepeliča i supertalentovanog Makedonca Dimitrijevića, a tu je dobro uigran centarski par sa "ovih prostora", Oliver Stević i Alen Omić.

Uz španski i ruski klub, Partizanu će na "crtu" i ove sezone Venecija sa kojom su crno-beli odmerili snage u grupnoj fazi takmičenja i prethodne sezone. Savladali su Italijane u gostima, ali pretrpeli teži poraz u Beogradu.

Sezonau Evrokupu startuje 30. septembra, a iz grupa dalje idu četiri iprvoplasirane ekipe koje će u Top1 16 fazi formirati nove grupe od po četiri tima.

Pogledajte sastave svih grupa Evrokupa za sezonu 2020/2021.

grupe evrokupa Foto:https://www.eurocupbasketball.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    10. jul 2020 | 13:59

    Каква група, вау..Реал, Барса, да позавиде на јачини😂😂😂. Ок, какав клуб, такав и ниво, снага...

  • Zanima me

    10. jul 2020 | 13:58

    Koliko ekipa ide dalje? Jel 4?

  • Fontana

    10. jul 2020 | 15:11

    Danas svi na sport klub 5 , igra partizani protiv Tirane, da podrzimo imenjaka.🇦🇱

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA