≫ 

Optužili ga za izdaju, a on pokazao zemljacima i svim igračima Evrolige šta je patriotizam

Tornike Šengelija je svoj dolazak u Moskvu uslovio samo jednom stvari

  • 1
tornike šengelija Foto: MN Press

Tornike Šengelija je dogovorio saradnju sa CSKA i tako dočekao da ga kritikuju mnogi u rodnoj Gruziji, kao i sama predsednica Salome Zurabišvili, jer je, valjda, nedopustivo da jedan sportista igra za ruski klub koji je povezan sa armijom.

Ali, ispostavilo se da je Šengelija i pre tih kritika, pokazao koliki je patriota. U pregovorima sa CSKA imao jednu obaveznu želju koja je postala i stavka u ugovoru – klub mora da ga pusti da igra za reprezentaciju!

Tako je postao prvi igrač Evrolige koji se na pregovorima sa klubom izborio za nastup u prozorima za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Kao što je poznato Evroligaši nemaju obavezu da puste svoje igrače da igraju za nacionalne timove u FIBA kvalifikacijama za takmičenja.

- Nije čudo što je Torinike bio kapiten u Baskoniji i u reprezentaciji Gruzije. NJemu je od prvog dana pregovora bilo izuzetno važno da ima našu saglasnost da nastupa za reprezentaciju. Takvu saglasnost je od nas i dobio – potvrdio je Andrej Vatutin, predsednik CSKA.

- Sa izuzetnim poštovanjem gledamo na Gruziju i njenu istoriju, za nas su igrali i Georgij Cincadze i Manučar Markišvili.

Šengelija je napisao pismo povodom silnih kritika, takođe potvrdivši da će biti tu za reprezentaciju kad god ona igrala.

- Ne mogu da vam objasnim kakva je čast kada jedna od najboljih ekipa Evrope uvaži moj patriotizam i ostavi mi mogućnost da odem i igram za reprezentaciju, da vodim našu zemlju iznova i iznova – između ostalog je poručio sjajni krilni centar.

Prozori su zakazani za novembar i februar, a ponovo se evroligaški raspored poklapa sa utakmicama kvalifikacija. Šengelija je odabrao državni tim, videćemo kako će razmišljati ostali igrači.

Video: Prof. dr Nenad Trunić: Kukoč, Divac i Rađa su već sa 17 godina pokazivali da će biti vrhunski igrači

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA