≫ 

Jokić bez premca na "petici" u Americi: Ispred njega samo petorica košarkaša

Srpski centar Nikola Jokić i dalje je najbolji u Americi, ovog puta u izboru poznatnog Bličer riporta

  • 0
Timberwolves Nuggets Basketball Foto: Tanjug/AP

Jokić je prošle godine i zvanično bio najbolja "petica" u NBA pošto je vodio Denver Nagetse do polufinala Zapada u plej-ofu.

Tamo ih je utakmica delila od finala u kom su se na kraju našli Portland Trejlblejzersi, ali je Jokić nastavio da impresionira svojom sposobnošću da dodaje lopte, poentira i namešta se tamo gde treba da bi uhvatio loptu i pored atletski skočnijih centara.

Jokić je na ovogodišnjoj listi Bličer riporta na visokom šestom mestu u NBA. Ispred njega su na prvom mestu Janis Adetokumbo, Lebron Džejms je drugi, treći je Kavaj Lenard, četvrti Džejms Harden, peti je Luka Dončić i na šestom mestu je Jokić.

Dončić je u svojoj drugoj NBA sezoni počeo da pravi dar-mar i teroriše odbrane, tako da je sa tridesetak poena u proseku naprečac osvojio NBA.

Iza Jokića je Dejmijan Lilard, koji će biti lice sa omota nove NBA igrice, dok je osmoplasirani Entoni Dejvis. Deveti je Džimi Batler, a deseti Kris Midlton, saigrač Adetokumba iz Milvoki Baksa.

Bličer je podelio i centre i kada je konkretno reč o ovoj poziciji, Jokić je prvi, Džoel Embid je drugi, treći je Karl Entoni Tauns, četvrti je Rudi Gober.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
OBVIOUSLY #MileHighBasketballОбјава коју дели Denver Nuggets (@nuggets) дана

Na petom mestu je Bam Adebajo, šesti je Nikola Vučević, a do desetog mesta su još Deandre Ejton, Lamarkus Oldridž, Serž Ibaka i Stiven Adams.

Da podsetimo, Jokić se priključio ekipi u Orlandu gde će Denver Nagetsi u svojevrsnom "mehuru" zajedno sa ostalim ekipama odlučivati o tome ko će biti najbolji ove sezone u NBA ligi.

Srbin je ove sezone do prekida predvodio Nagetse sa 20,2 poena, 10,2 skoka i 6,9 asistencija u proseku po utakmici.

Video: Jokić, Marjanović, Micić, Zubac, Luvavu i Bitadze: Deki, ćao!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA