≫ 

Novi kiks Juventusa u "ludom" remiju, ali Lacio "neće" titulu: Moglo bi da bude drame za trofej!

Sasuolo odigrao sjajan meč protiv šampiona, Đuričić pogodio u remiju od 3:3, Rimljani nisu iskoristili kiks lidera odigravši bez golova u Udinama

  • 1
FC juventus FK sasuolo Foto: Tanjug/AP

Trka za titulu prvaka u Italiji dobila je na dramatici pet rundi pre kraja šampionata posle još jednog, trećeg uzastopnog kiksa lidera Juventusa.

Posle poraza od Milana, te remija sa Atalantom, koji se ne može tumačiti kao kiks, još jedan nerešen ishod upisali su igrači Mauricija Sarija, i to uzbudljivih 3:3 u Ferari protiv sjajnog Sasuola.

FC juventus FK sasuolo Foto: Tanjug/AP

Juve je ovim bodom uspeo da odmakne prvom pratiocu Atalanti na sedam bodova, ali sada bi trka mogla da se "zakuva" jer Inter može da se popne na drugo mesto u slučaju pobede protiv SPAL-a, dok Lacio ostaje na osam bodova odstojanja posle egala u Udinama bez golova.

Deluje da su Rimljani prokockali svoju šansu...

Jedan gol za Sasuolo protiv Juventusa, kojim je i najavljen veliki preokret od 0:2 do 3:2, postigao je sjajni Filip Đuričić, a za najlepši momenat meča pobrinuo se Domeniko Berardi majstorijom iz slobodnog udarca za nerešen rezultat u tom trenutku, pre nego što je asistirao Kaputeu za veleobrt.

Jasno je bilo da poljuljani Juventus, kome su penali pomogli da uzme bod Atalanti, udara u tvrdo protiv Sasuola, ekipe koja je pred okršaj sa šampionom vezala četiri pobede, sa najmanje po dva goal u tom nizu partija.

Fenomenalno sarađuju Đuričić, Kaputo i Berardi, pokazali su još jednom koliko su opasni za svaku odbranu, ali su "bjankoneri", uprkos neugodnoj poziciji nakon tri vezana primljena gola, ipak uspeli da se pridignu i uzvrate preko Aleka Sandra za spasonosnih 3:3 i najbolju poziciju pred sam finiš trke.

lacio udineze Foto: Tanjug/Ap

Ako Juve na kraju odbrani titulu, na tome će moći da "zahvali" i Laciju koji se od najvećeg kandidata za vrh i ekipe zrele da svrgne šampiona, toliko sunovratio sda ne zna "šta je to pobeda".

Rimljani su četvrti meč zaredom ostali "kratkih rukava", istina popravili su utisak remijem u Udinama (0:0) nakon tri vezana poraza (Milan, Leće, Sasuolo), ali slaba je to uteha za tim Simonea Inzagija, jer je titula sada daleko, baš daleko od "Olimpika"...

Od situacije da "dišu za vrat" Juventusu "nebeskoplavi" sada mogu da skliznu i na četvrto mesto, od Inetra zavisi da li će to i da se desi, ali Lacijali bi sve kikseve obrisali "pobedom nad pobedama" - u narednom kolu protiv Juventusa. To bi, naravno. još više izdramatizovalo šampiosnku trku, možda i najzanimljiviju u poslednjih nekoliko godina.

Serija A, 33. kolo:

Sreda:

Milan – Parma 3:1

(Kesi 55, Romanjoli 59, Čalhanolu 77 - Kurtić 44)

Bolonja - Napoli 1:1

(Berou 80 - Manolas 7)

Sampdorija – Kaljari 3:0

(Gabjadini 8, Bonacoli 40, 53)

Roma - Verona 2:1

(Vertu 10p, Džeko 45+3 - Pesina 47)

Leće – Fiorentina 1:3

(Skahov 88 - Kijeza 6, Gezal 38, Kutrone 40)

Sasuolo - Juventus 3:3

(Đuričić 29, Berardi 51, Kaputo 54 – Danilo 5, Iguain 12, Sandro 64)

Udineze - Lacio 0:0

Četvrtak:

Torino - Đenova 19:30

SPAL - Inter 21:45

Utorak:

Atalanta – Breša 6:2

(Pašalić 2, 55, 58, De Ron 25, Malinovski 28, Zapata 30 – Toregrosa 8, Spalek 83)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Navijač Juventusa

    16. jul 2020 | 08:28

    Lacio se predao još nakon poraza od Milana jer znaju da će Juve teško kiksnuti jer u skoro svakoj tekmi mu dosuđen penal.Oni su se sad okrenuli u podeli bodova,daju bodove onima kojima treba jer realno oni su svakako u LŠ i nije im bitno sad koji će biti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA