≫ 

Spanulis "vrbuje" srpskog bisera da igra za Grčku? Sin bivšeg igrača Zvezde igrao 1 na 1 s legendom!

Pitanje je za koga će se Tristan Vukčević opredeliti da igra, a kandidati su Srbija, Grčka i Švedska

  • 8

Video: Spanulis i biser srpske košarke za koga se otimaju i Grci igrali 1 na 1

Legendarni Vasilis Spanulis objavio je na svom profilu na Instagramu snimke sa treninga sa Tristanom Vukčevićem, jednim od najtalentovanijih mladih košarkaša Evrope. Tristan je sin bivšeg igrača Zvezde Dušana Vukčevića, koji je igrao za Olimpijakos i koji ima i grčki pasoš.

Upravo zato i mladi Tristan ima mogućnost da igra i za Srbiju i za Grčku, čiji pasoš takođe ima, ali i za Švedsku zbog svoje majke koja je iz ove zemlje.

Ipak, jasno je da Švedska nema velike izglede u trci sa Srbijom i Grčkom, koje su svetske velesile u košarci u odnosu na Skandinavce.

Da Grci daju sve od sebe da privole Tristana da zaigra za njih, može se videti i po snimku koji je objavio Vasilis Spanulis, koji je odigrao partiju 1 na 1 sa mladim talentom, koga mnogi smatraju "novim Tonijem Kukočem", jer je visok 208 cm, a ima neverovatnu brzinu u odnosu na to.

Iako se po snimcima Tristan sjajno pokazao sudeći po određenim potezima, na kraju je priznao poraz i poručio da je Spanulis pobedio sa 6:3, 6:5 u dve partije odigrane do šest poena u jedan na jedan igri.

- Sjajan trening protiv Vasilisa Spanulisa, ali sam izgubio sa 6:3, 6:5 - napisao je Tristan uz njihovu zajedničku fotografiju.

Vasilis Spanulis, Tristan Vukčević Vasilis Spanulis i Tristan Vukčević na treningu; Printskrin: Instagram.com/olympiachop

Tristan je svojevremeno igrao upravo u Olimpijakosu, a zatim je prešao u Real Madrid, gde je u mlađim kategorijama "kraljevskog tima" jedan od najboljih igrača i upravo ih je on i odveo na F8, jer je u odlučujućoj utakmici postigao 19 poena za 15 minuta na parketu protiv Stela Azurom iz Rima.

Ipak, nema sumnje da bi čelnici našeg saveza mogli da se zabrinu na fotografije i snimke sa zajedničkih večeri i treninga Tristana i Spanulisa, jer kada se jedna legenda ovako trudi oko vas da dodatno napredujete, nema sumnje da to ima uticaja da "tas na vagi" u odlučivanju prevagne na određenu stranu ukoliko postoji dilema koji nacionalni tim izabrati.

Vasilis Spanulis, Tristan Vukčević Tristan Vukčević na večeri sa Vasilisom Spanulisom; Printskrin: Instagram.com/olympiachop

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jerry

    27. jul 2020 | 17:15

    Ime nije nase neka igra za Grke ili Svede ...Tristan?? Pravi gastos

  • Brk

    27. jul 2020 | 18:08

    Pa nek bira,hoće li svetske,olimpijske i evropske prvake ili ove večite gubitnike...mogao bi onda i hrvate ili crnogorce...

  • 534

    27. jul 2020 | 18:21

    Po prezimenu bi bilo logično da igra za Švedsku ali mu je ime Grčko.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA