≫ 

"90 posto klubova ne daje plate na vreme, a igrači traže banane, avione i svoju sobu na putovanju"

Milan Dozet, nekadašnji košarkaš Partizana, Crvene zvezde, Igokee i nekolicine stranih evropskih klubova objasnio je zbog čega su želje igrača regionalne lige - nerezonske

  • 13
Rade Zagorac, KK Partizan Foto: MN Press

Unija igrača ABA lige tražila je bolje uslove u takmičenju, kroz niz zahteva i gledano iz ugla komercijalno jačih liga - ti zahtevi možda nisu nerealni i možda deluju ostvarivo.

Ali ne za podneblje na kom se igra ABA liga i uslove u kojima ona funkcioniše.

Ideja je nastala pre nekoliko meseci, Uniju igrača ABA lige su pre nekoliko dana pokrenuli Rade Zagorac i Nenad Miljenović, a samo telo je između ostalog tražilo neke konkretne stvari koje za Milana Dozeta nemaju smisla.

- Unija igrača ABA lige tražila da svaki igrač ima svoju sobu na putovanjima, letove avionom i obavezno banane u svlačionici? ( ako su novinari tačno preneli). U ligi gde 90% klubova ne uspeva da obezbedi plate bez kašnjenja od par meseci - naveo je Dozet.

Ako klubovi imaju dva treninga dnevno, prvi može da traje do 60 minuta bez kontakta na terenu, drugi do 90 minuta (ne računajući rad u teretani), treninzi ne mogu da počinju pre devet sati izjutra, a ako klub želi jedan trening dnevno, taj trening traje do dva sata na terenu.

- Tražili da ne mogu da budu 4 vezana treninga. Nego 3 pa pola dana pauze... U zemlji koja je napravila košarkaško ime na "celodnevni" boravak u sali - napisao je Dozet.

Osim toga, igrači traže da dan posle utakmice nema obaveza, te da u nedelji jedan dan bude potpuno slobodan bez ikakvih obaveza na terenu i van njega.

Što se putovanja tiče, od klubova se traži avio prevoz za tri najudaljenije destinacije, brz prolaz za igrače, da se za putovanja obezbedi autobus gde će svaki košarkaš imati po četiri sedišta i topli obrok.

Uz spomenute sobe za svakog ponaosob na gostovanjima, Unija zahteva energetska, sportska pića i voće, obavezne banane u svlačionicama pred utakmice.

Video: Nemanja Nedović ima najbolji pogled na Rovinj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zis

    30. jul 2020 | 22:43

    Dobices ti bananu Zagorac ,ne brini nista .

  • Severac

    30. jul 2020 | 22:53

    Iskompleksirana dva propala kosarkasa, pa sta li zamisljaju da mi je znati. Aloooo druzeee, imas platu koliko ja zaradim za ceo zivot, ima bre 8 sati dnevno da treniras i da cutis. Zagorac da je znao nesto ne bi ga osterali iz Memfisa, Betisa, gdd li je vec jos igrao.

  • ?

    30. jul 2020 | 22:40

    A ko je taj zagorac uopste?!?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA