≫ 

Užasna noć za Srbe iz Sakramenta, Dalas porazom "zakucao" plej-of posle četiri godine

Kingsi zabeležili i drugi neuspeh u nastavku NBA sezone

  • 0
Džonatan Ajzak, Orlando Foto: Tanjug/AP

Noć za nama u NBA ligi obeležili su porazi timova za koje nastupaju srpski košarkaši. Sakramento Kingsi su izgubili od Orlanda sa 132:116, dok je Dalas u triler završnici poklekao protiv Finiksa - 117:115.

Ni Nemanja Bjelica, a ni Bogdan Bogdanović nemaju po čemu da pamte duel sa Orlandom. Nisu ništa bili bolji od svoje razbijene vojske, a meč su završili zbirno sa lošim procentom šuta iz igre - 5/17.

Bogdanović je ubacio 12 poena (4/13) uz četiri skoka, pet asistencija i jednu ukradenu loptu, dok je Nemanja Bjelica imao samo dva poena (1/4), uz tri skoka i asistenciju.

Da će ovo biti teška noć za fanove Sakramenta bilo je jasno posle prvog poluvremena kada su primili čak 78 poena čime je Orlando izjednačio drugi najbolji učinak u istorij.

Sudbinu Sakramenta na ovom meču najbolje oslikava detalj iz poseldnjih sekundi prve četvrtine kada su primili koš sa više od pola terena.

Najbolji akter utakmice bio je Nikola Vučević sa 23 poena i 11 skokova, Terens Ros je ubacio 25, a Eron Gordon 22 poena.

Na drugoj strani najefikasniji je bio mladi Heri Džajls sa 23 poena i osam skokova, Foks je imao 13, a uz Bogdana su po 12 ubacili Dekuan Džefris i Badi Hild.

Utakmicu je obeležila nova teška povreda Džonatana Ajzaka, krilnog igrača Orlanda koji je povredio isto koleno zbog kojeg je morao na dužu pauzu u februaru.

Dalas je vodio veći deo utakmice, ali je na kraju ipak poražen od Finiksa u neizvesnom finišu. Uprkos neuspehu, Maverkisi će prvi put od 2016. godine igrati u plej-ofu zahvaljujući porazu Memfisa od San Antonija.

Finiks je na kraju slavio sa 117:115 iako je Tim Hardavej Džunior imao u poslednjoj sekundi priliku da šutem za tri poena donese pobedu svom timu, samo par sekundi pošto je istu sličnu šansu propustio i Porzingis.

Sa 40 poena, osam skokova i 11 asistencija Luka Dončić je ponovo bio najbolji u svom timu, a pratio ga je Porzingis sa 30 poena i osam skokova.

Kod Finiksa Devin Buker je ubacio 30, a 20 odnosno 19 poena dodali su Riki Rubio i Kameron Džonson.

Boban Marjanović je za malo više od 6 minuta imao osam poena i tri skoka.

NBA rezultati

Bruklin - Vašington 118:110

Boston - Portland 128:124

Memfis - San Antonio 106:108

Orlando - Sakramento 132:116

Hjuston - Milvoki 120:116

Finiks - Dalas 117:115

Video: Duško Tošić izašao iz karantina i izazvao Bogdana: Pogledajte kako cepa trojke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA