≫ 

Prvi je odbio da klekne tokom himne, a noćas su ga izveli s terena u invalidskim kolicima

Veliki peh za košarkaša Orlanda

  • 0
Džonatan Ajzak, Orlando Foto: Tanjug/AP

Krilni igrač Orlando Medžika Džonatan Ajzak nastradao je u poslednjoj četvrtini pobede nad Sakramentom od 132:116 četvrtog dana nastavka NBA sezone.

Prilikom ulaza prema košu uhvatio se za levo koljeno i pao na parket, gde je dugo ostao da leži, dok ga nisu u kolicima odveli u svlačionicu. Pregled je pokazao pokidane ligamente istog kolena koje je povredio u prvom delu sezone, zbog čega je propustio 31 utakmicu.

Koleno se očigledno nije dovoljno oporavilo i sada ga čeka duže mirovanje.

Ajzak je u petak bio glavna vest u američkim medijima jer je bio prvi košarkaš koji u nastavku sezone nije tokom intoniranja američke himne pre utakmice kleknuo u znak protesta pokreta "Black Lives Matter". Za razliku od ostalih igrača iz drugih ekipa, nije ni navukao majicu s natpisom, a svoj potez objasnio je - Isusom.

- Verujem u pokret "Black Lives Matter", ali ne verujem da su klečanje i nošenje majice u skladu s njim. Svi pravimo grehe, a rešenje za sve svetske probleme, ne samo rasizam, reč je Isusa Hrista - pokušao je tada da objasni Ajzak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA