≫ 

Buker može kao Džordan, i bolje: Neverovatan koš za pobedu Sansa pored defanzivnih "zveri"

Vrhunska pirueta Bukera uz zvuk sirene

  • 0
Divajn Buker Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Finiksa ostvarili su veličanstvenu pobedu nad Klipersima sa 117:115 zahvaljujući virtuoznom potezu Bukera!

On je sjajnu partiju krunisao trijumfalnim pogotkom iz okreta u kom je nasamario trojicu igrača Klipersa koji su bili spremni za šut, a mnogi su potez proglasili "džordanovskim".

Pol Džordž je zakasnio da zatvorio taj šut i završio je na parketu, uz 23 poena i šest skokova, Lenard je imao 27, ali ih je Buker nadmašio sa 35 uz osam asistencija i četiri skoka.

Tako je Finiks vezao treću pobedu i prestigao je Kingse, dok Klipersi kaskaju za Lejkersima na vrhu zapada.

Kasniji mečevi su imali "eks YU" šmek zahvaljujući sjajnim partijama Vučevića, Dragića i Nurkića, samo je crnogorski košarkaš ostao bez pobede.

Indijanu je do treće uzastopne pobede vodio sve bolji Voren sa 32 poena, parirao mu je Nikola Vučević u porazu Orlanda (120:109) sa 24 poena, 10 skokova i dve asistencije.

Majami je nadigrao Boston sa 112:106 uz 21 poen i 12 skokova Adebaja, Goran Dragić je ubacio 20 poena uz po tri skoka i asistencije, Tejtum je bio udarna "igla" Seltiksa sa 23 poena.

Poslednji meč programa obeležio je poraz Hjustona jer je Harden stao na 23 poena (7-17 iz igre), Lilard je bio predvodnik Portlanda u pobedi (110:102) sa 21 poenom i devet skokova, Jusuf Nurkić je dominirao u skoku sa 19 uhvaćenih lopti uz 18 poena.

Prethodno, Sakramento je izgubio od Dalasa uz horor partiju Bogdana Bogdanovića, a sreda uveče donosi nove duele po srednjeevropski idealnim terminima. Juta u 20.30 igra protiv Memfisa, u 22.00 se sastaju Sparsi i Denver, tada će početi i okršaj Vašingtona i Filadelfije.

Video: Proslavljena srpska košarkašica o karijeri u NBA, Evroligi i počecima bavljenja košarkom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA