Čović otkrio koliki će tačno biti budžet Zvezde, koliko je najveća, a koliko najmanja plata igrača

Predsednik crveno-bele izneo finansijske detalje sezone koja je pred nama

  • 15
KOŠARKA CRVENA ZVEZDA ČOVIC NEBOJŠA ČOVIĆ Foto: Tanjug/Milica Nikolić

Predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović, izneo je detalje o tome koliko će iznositi budžet kluba za narednu sezonu, kao i da on mora da bude 10 odsto manji u odnosu na prošlu sezonu, jer neće biti prihoda od sezonskih ulaznica, zbog epidemije korona virusa.

- Budžet Crvene zvezde za narednu sezonu iznosiće pet miliona evra neto. Biće, dakle, 30 odsto manji u poređenju sa prethodnom takmičarskom godinom. Nama su prihodi od prodatih sezonskih karata imali udela od nekih 25 do 30 posto u budžetima za prethodnu sezonu. Zbog pandemije virusa korona to u narednoj sezoni očigledno neće biti moguće - rekao je u intervjuu za Danas Nebojša Čović.

Istakao je da je Zvezda navikla da radi sa najmanjim budžetima u Evroligi i tako će biti i ove sezone, a da su sve ostalo spinovi.

- Crvena zvezda je navikla da posluje i ostvaruje rezultate sa budžetom koji je ubedljivo najmanji u Evroligi. Bez obzira na sve priče i spinove koje slušamo godinama da su nam budžeti 15, 14 ili 11 miliona evra. Mi budžet formiramo prema realnim mogućnostima i okolnostima, ali transparentno, jer Evroliga nije organizacija koja trpi i dozvoljava improvizacije. Na tom planu traži jasno i dokumentovano poslovanje.

On je otkrio i koliko će Crvena zvezda trošiti na plate igračkom kadru. Čović je naglasio da crveno-beli moraju da poštuju preporuke Evrolige.

- Govorimo o preporuci Evrolige koju je Crvena zvezda poštovala i poštovaće u budućnosti. Otprilike, tri miliona evra trošiće se na plate igrača u narednoj sezoni, među kojima će najveća biti 400.000 dolara, tačnije između 350.000 i 400.000 hiljada, a najmanja 70.000 evra, odnosno između 50 i 70 - zaključio je Čović.

Video: Čović: Neće srušiti Zvezdu dok ja ne rešim da idem u penziju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Olimdar

    5. avgust 2020 | 14:05

    Čović ponovo priča nebuloze o kakvoj to Zvezdi priča kada je ugasio. Što se tiče budžeta i tu priča napamet njegovi dva FMP-a imaće budžet oniliki koliko duh što lebdi dodeli za sve ostalo Čović se pita koliko i ja.

  • Rade

    5. avgust 2020 | 17:30

    Verujemo ti svi, vidi se da si pošten ćovek na daleko, predložit ću te za Nobelovi nagradu. Ko o kome ti o poštenju i spinovanju. Pozdravljaju te zemljaci iz kontejnerja sa jugozapada Srbije.

  • Pakistanac

    5. avgust 2020 | 14:49

    Mozda Covic malo laze?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA