≫ 

Jokićev trojkaški rafal pokrenuo Nagetse, Sparsi poklekli pred "srpskim snajperom"

Nagetsi uz još jednu vrhunsku rolu Srbina stigli do važne pobede

  • 2
nikola jokić

Foto: Tanjug/Ap

Košarkaši Denvera savladali su San Antonio 132:126 i dodatno otežali Sparsima put do plej-of zone koja im polako izmiče, doduše nisu im ni sve šanse izgubljene zbog poraza Memfisa.

Nikola Jokić je bio jedan od najzaslužnijih aktera pobede Nagetsa, razgoropadio se u drugom poluvremenu srpski centar i pogurao svoj tim ka preokretu i trijumfu koji je osiguran u samoj završnici.

Jokić je, posle nešto slabijeg poluvremena, u nastavku odigrao sjajno, šuterski pre svega, meč je završio sa 25 poena i 11 asistencija, uz tri trojke koje je ubacio u roku od samo nekoliko minuta red finiš treće četvrtine.

Bio je to veoma važan period meča po Denver, Jokić je tri trojke ubacio u tri vezana napada, uravnotežio rezultat i ulio veliko samopouzdanje za nastavak meča. Nije bilo defanzivnog rešenja za našeg centra u tom periodu, izvlačio se daleko van reketa Nikola i kažnjavao svoje čuvare.

 

Imao je Jokić sjajnu podršku u Majklu Porteru Džunioru koji je odigrao još jedan veliki meč, ovaj je garnirao sa 30 poena, pet trojki je ubacio šuter Denvera i pokazao se opet kao jak adut u rosteru Majka Melouna.

Osim vrednih poena, bilo je i tipičnih "jokićevskih" asistencija za saigrače, kao ova za Granta kome je ostalo da lagano poentira pod košem.

 

Upravo je i Grent dao veliki doprinos pobedi sa 22 poena, Dok je Moris dodao 19.

U poraženom sastavu čak 70 poena isporučili su igrači sa klupe, Gej je ubacio 24, Džonson 20, Mils 14, Jubenks 12. Od startera, Vajt je bio na visini zadatka sa 23 poena, uz standardnog Derouzena, koji je ovog puta stao na 18 poena.

Video: Bjelica čekao svoju šansu i onda ohladio sve preciznom trojkom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosiljka

    6. avgust 2020 | 06:28

    Nikola, niko kao TI, najbolji si .Voli te tvoj Sombor i Srbija.

  • joco

    6. avgust 2020 | 09:04

    Jos da ge trener reprezentacije pusti da igra kako on najbolje zna i da mu minutazu koji zasluzuje kao vodja tima nema nam kraja .Samo tako nastavi brate Srbine🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA