Pošao za Nedovićem u Atinu: Bivši igrač Vizardsa je novi košarkaš Panatinaikosa

Panatinaikos je angažovao Arona Vajta, nekadašnjeg igrača Žalgirisa i Olimpije iz Milana, objavio je grčki klub

  • 0
Aron Vajt Foto: Printscreen Youtube

Dvadeset sedmogodišnji Amerikanac je potpisao jednogodišnji ugovor u četvrtak, posle dve godine i Fajnal fora sa Žalgirisom i sezone u ekipi sa Nemanjom Nedovićem.

Vajt je ispratio srpskog igrača u Atinu, tako da će zajedno igrati i naredne sezone. Američki igrač je bio student Univerziteta Ajova, a pre pet godina je izabran kao 49. pik Vašington Vizardsa.

U NBA je odigrao šest mečeva sa tri poena i 3,7 skokova u proseku, posle čega se oprobao u Evropi i ekipi Telekom Bona u Nemačkoj.

Zatim se vratio u Vizardse gde je bio bolji sa 7,2 poena i 5,2 skoka, ali je onda još jednom preleteo Atlantik i 2016. došao u Zenit iz Sankt Peterburga.

Igrao je Evrokup i VTB ligu, da bi se godinu kasnije našao u Kaunasu kod Šarunasa Jasikevičijusa i tamo beležio 8,2 poena uz 4,2 skoka na 34 evroligaške utakmice u drugoj sezoni. Između Panatinaikosa i Olimpije iz Milana igrao je kratko i za Tenerife u Španiji.

Video: Trunić: Od 36 klubova u Italiji od stranih igrača Saša Đorđević i ja smo bili jedini plejmejkeri

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA