≫ 

Moćni Bogdan "rasturio" Pelikanse, rekord NBA karijere Srbina za plej-of nadu Kingsa

Razgoropadio se bek Sakramenta posle fijaska sa Dalasom, ubacio Nju Orleansu 35 poena

  • 18
bogdan bogdanović

Foto: Tanjug/Ap

Bogdan Bogdanović odigrao je utakmicu karijere od dolaska među Kingse, meč protiv Nju Orleans Pelikansa pamtiće dok je živ pošto je direktnom rivalu u borbi za plej-of ubacio fantastičnih 35 poena (13/20 iz igre, 6/8 za tri).

Bogdan Bogdanović

Foto: Tanjug/AP

Kingsi su, najviše zahvaljujući inspirisanom srpskom šuteru, ali i Foksu (30p), savladali Pelikanse rezultatom 140:125 i tako ostali u kombinaciji za doigravanje, iako i dalje sa tankim šansama.

Američki komentatori bili su oduševljeni igrom Bogdanovića, već posle prve četvrtine ovaj ih je naterao da galame u prepoznatljivom maniru pošto je za prvih 12 minuta postigao 19 poena - uz 5/5 u šutu za tri.

Bilo je to pravo lice našeg asa samo dva dana nakon horor partije sa Dalasom kada je ubacio tek jedan šut iz igre od 15.

 

Do poluvremena Bogdanović je nanizao 24 poena, za vođstvo Kingsa 77:70 u "run and gun" nadigravanju sa Pelikansima. Nastavak je doneo još sigurnije izdanje Sakramenta, rezultatski beg i očekivani Bogdanov poenterski rekord karijere.

Podsetimo, srpski bek je dosad na jednoj utakmici najviše ubacio 31 poen.

Pogledajte i oduševljenje Daga Kristija Bogdanovim poenima pod košem Pelikansa. Gotovo sve što je uputio ka košu je ušlo, sa mnogo samopouzdanja je igrao Bogdanović i autoritativno vodio svoj tim do važne pobede.

 

Važan doprinos pobedi dao je i Nemanja Bjelica sa 11 poena (2/3 za tri) za samo 16 minuta. Imao je Beli paklenih defanzivnih obaveza, preuzimao je "ruki" gromadu Zajona Vilijamsona, a koliko je teško čuvati ovog momka najbolje svedoči ova njegova akcija u kojoj je bukvalno sklonio sa puta našeg košarkaša.

 

Vilijamson je meč zavrsšio sa 24 poena, toliko je imao i Ingram, dok je Holidej dodao 18, a Džej Džej redik 17 "sa klupe".

Bogdan Bogdanović

Foto: Tanjug/AP

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Video: Bogdan Bogdanović o odlasku ili ostanku u Sakramentu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DV živa legenda

    6. avgust 2020 | 22:33

    Ne iznenađuje me to što je postigao 35 poena direktnom rivalu za play off,jer znamo da on to može.Svoju veličinu dokazao je time što se posle katastrofalnog meča protiv Dalasa uzdigao i odlučio da im...Old school Duško Vujošević.

  • Pp

    6. avgust 2020 | 23:46

    A proslu utakmicu 3 poena ukupno uz šut 1-15.

  • alal vera alal vera

    7. avgust 2020 | 02:21

    od 30 timova u nba oni su na 20 mestu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA