≫ 

Jokić i Nagetsi videli nestvarno šutersko ludilo Lilarda, 45 poena i 11 trojki!

Portland na pobedu od plej-ofa

  • 0
demijen lilard Foto: Tanjug/AP

Biće i te kako uzbudljivo u NBA doigravanju koje samo što nije krenulo, a tome definitivno najviše doprinosi uzlet Portlanda koji je sada, posle nove pobede, i to protiv Denvera 125:115, stigao na pobedu od osme pozicije Zapadne konferencije.

Taj meč, ali i čitavu proteklu noć obeležio je fenomenalni lider Trejlblejzersa Demijen Lilard sa 45 poena i 11 trojki protiv Nagetsa čime je izjednačio rekord franšize po broju dalekometnih hitaca na jednom meču.

Pogledajte ih sve.

Nezadrživ je bio šuter sastava iz Oregona, podesio je "nišan", a kada je tako teško da postoji odbrana protiv njega. Za tri poena Lilard je šutirao 11/18, upisao je i 12 asisitencija u nezaboravnoj noći, bio najzaslužniji za trijumf Portlanda.

Pogledajte jednu od 11 Lilardovih trojki, ova je stigla sa gotovo pola terena, tek što je zakoračio na polovinu rivala.

Osim Lilarda, Nurkić je "gurao" Portland sa 22 poena (9/20 iz igre), potvrdio vrhunsku formu od povratka na teren, Trent je "sa klupe" prijatno iznenadio sa 27 poena, dok je Mekalum dodao 13.

Na drugoj strani još jednu "ol-star" partiju za Nagetse je odigrao "ruki" Majkl Porter "Džunior", ubacio je 27 poena, jedini je koliko toliko parirao Lilardu i Portlandu, dok je ostatak tima uglavnom podbacio.

Nikola Jokić je imao ograničenu minutažu, Meloun ga je odmarao gotovo čitavu psoeldnju četvrtinu, pa je za 24 minuta ubacio tek osam poena, ali imao i 13 asistencija - najviše od svih na meču.

Nagetsi su i dalje bez pomoći udarnog trija iz spoljne linije Marej, Heris i Barton.

jokić i nurkić Nikola Jokić u duelu sa Jusufom Nurkićem Foto: Tanjug/AP

Denver se uprkos porazu održao na trećem mestu Zapada, koje ne bi trebalo da im bude ugroženo, mada je Juta na dve pobede udaljena.

U narednoj utakmici Nagetsi upravo igraju protiv Džezera i to im je prilika da pobedom potvrde treću poziciju pred plej-of.

Rezultati

Milvoki - Indijana 130:116

Finiks - Indijana 114:99

Dalas - Los Anđeles Klipers 111:126

Denver - Portland 115:125

Hjuston - Los Anđeles Lejkers 113:97

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Ori se Džej po Denveru: Nikola Jokić odvrnuo na treningu muziku iz zavičaja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA