≫ 

Otišao sam na koledž jer nisam imao šta da jedem: Intervju Odža koji se masovno deli na mrežama

Nigerijac nije imao lagan životni put

  • 12
KK Crvena zvezda, trening Foto: ATA Images

Tragična smrt nekadašnjeg prvotimca Crvene zvezde Majkla Odža izuzetno je potresla ljubitelje košarke u Srbiji koji i dalje ne mogu da se pomire sa odlaskom gorostasnog centra.

Nigerijac je u petak preminuo tokom individualnog treninga na stadionu Partizana, a veliki broj biviših saigrača kao i protivnika odao mu je počast na društvenim mrežama.

Izuzetno omiljen zbog izuzetne korpulentnosti, Odžo je ostao u sećanju mnogim ljubiteljima magične igre pod obručima, a oni koji ga najbolje poznaju, znaju i koliko se namučio tokom života pogotovo kada je iz rodnog Lagosa otišao u SAD.

Studirao je na Florida Stejtu, a u jednom intervjuu svojevremeno ispričao je čak i zašto je odabrao baš ovaj univerzitet.

- Prvo sam želeo da se sklonim od hladnoće, a drugi razlog je bila hrana. Želeo sam da se nađem negde gde ću jesti i gde će mi ostati za kasnije jer sam znao da ću za dva sata ponovo da ogladnim - ispričao je Odžo.

Česta glad naterala ga je da završi školu po ubrzanom programu.

- Rekli su mi da ako hoću na koledž moram da završim ubrzani šestomesečni kurs u pripremnoj školi. Bila je to moja karta za koledž. Da nisam to uradio morao bih još godinu da čekam na upis jer sam stigao u januaru u SAD. Zato sam morao da uzimam onlajn časove. Ponekad sam budan provodio celu noć kako bih završio domaći, a pre Florida Stejta mi nije bilo lako.

- Sada imam sve na koledžu, a pre toga smo večerali u pola šest i već oko pola osam ja sam bio gladan, a nisam imao para. I šta sam drugo mogao da uradim? Odlučio sam da diplomiram i pobegnem na koledž kako bih imao šta da jedem - otkrio je Odžo.

Video: Tragedija na treningu: Umro Majkl Odžo bivši Zvezdin centar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MaJa

    8. avgust 2020 | 10:59

    Jadan dečko. Mnoogo mi je žao. Obzirom da je nedavno imao koronu, pitanje je da li su smeli da mu daju zeleno svetlo da trenira, a možda ga čak i forsirali.

  • Hm

    8. avgust 2020 | 10:16

    Nisam cuo jos ni za jednog uspesnog svetskog pevaca, glumca, sportistu da je bio bogat i uspeo.Svi su ponikli iz sirotinje

  • B

    8. avgust 2020 | 14:27

    @Hm Ima mnogo uspesnih poznatih ljudi koji dolaze iz imucnih porodica, oni su cak i vecina, ali ovi najuspesniji iz raznih sfera su uglavnom dosli iz nemastine. Uglavnom sto se sporta tice, muzike i glume manje - vise.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA