≫ 

Navijači traže smenu Divca, Kingsi produžavaju crni niz bez plej-ofa: Sve se svodi na Luku Dončića

Navijači Sakramento Kingsa nisu zadovoljni. I to je blago rečeno posle obećavajućih uzleta i drafta Dierona Foksa, te dovođenja Badija Hilda kao glavne uzdanice u trejdu za Demarkusa Kazinsa

  • 7
Vlade Divac

Foto: Tanjug/AP

Raspoloženje navijača prema franšizi iz Kalifornije dostiglo je svoj vrhunac posle loših utakmica Kingsa u NBA "mehuru" i borbi za plej-of u kojoj "Kraljevi" ne igraju kako se očekivalo i kako su igrali pred prekid sezone.

Previše nekonstantnosti dovelo je do ivice živaca i medije koji ih prate te se i Brajan Vest novinar Kings Heralda zahvalio generalnom menadžeru Vladu Divcu da je "vreme da se povuče".

Ljutnja navijača ništa manje nije usmerena ni na vlasnika Viveka Ranadiva, jer Kingsi već 14 godina ne igraju plej-of NBA lige, što je najduži u NBA uz desetogodišnji niz Finiksa.

Trinaesta pozicija Zapada sa 29 pobeda i 40 poraza im i sada samo uz čudo donosi prekid tog užasnog skora. Mora da se poklopi više rezultata Portlanda, San Antonija, Finiksa i Nju Orleansa da bi se Kingsi dokopali doigravanja.

Sami do tamo očito nisu mogli. Zbog toga Vest kaže da njegova idealna slika posle povratka Divca u klub na mesto generalnog menadžera nije ostvarena, te se nije ispravila istorijska "nepravda" po kojoj Divac kao igrač nije uzeo titulu u NBA ligi sa ekipom početkom dvehiljaditih.

On nije jedini, pošto su pokrenute peticije za smenu Divca i pogrešnih poteza koji se uglavnom sabijaju u poslednje dve godine u jedno ime i prezime - Luka Dončić.

Marvin Begli je tek povremeno pokazivao naznake kvaliteta zbog kog je biran ispred Dončića, ali kada jedan igrač zatrpava koševe kako to radi mladi Slovenac, onda nema Beglija koji će mu prići.

Pokupio ga je Mark Kjuban na draftu, odnosno njegov Dalas i sada ubira plodove koje su mogli Kingsi.

Čak i Vest stoga konstatuje da je pet godina bilo dovoljno da se vidi da Divac nije čovek koji će svojim odlukama promeniti Kingse nabolje i navodi primere Memfisa, Finiksa, Pelikansa (koji su se čak odrekli glavne zvezde Dejvisa) i spomenutih Maveriksa.

Upravo je Dončić bio ta okosnica uspona Dalasa, koja beleži tripl-dablove kako stigne, pa da sve bude još bolnije, baš protiv Sakramenta.

Luk Volton se takođe nije pokazao kao dobar izbor prošle sezone, jer nije isto voditi Golden Stejt kao zamena Stiva Kera i jedan tim u reizgradnji kakav je Sakramento.

I dok i Vest i mnogi navijači sada pohvalno govore o dolasku Bogdana Bogdanovića i još nekih igrača, kritika je, bar u poslednje vreme sve jača i pitanje je koliko će je dugo trpeti legenda srpske i jugoslovenske košarke.

Video: Bogdanović: Iz ljubavi prema Partizanu ne podržavam Trinkijerija, ali ga razumem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • duci

    8. avgust 2020 | 15:47

    Ja se cudim da jos ima posao ej Luka ti dostupan ti ga ne draftujes jer imas Hilda na toj poziciji koja ludost

  • darko

    8. avgust 2020 | 17:42

    Divac nije hteo Luku da ne bi gusio Foxa i Bogdana i pogresio je.Pitanje kako bi se i Luka uklopio u Kingse,u zivotu moras imati srece da ti se svasta poklopi i da dodjes do izrazaja.

  • Aca

    8. avgust 2020 | 16:15

    Samo sto dalje od Srbije i kosarkasa Srbije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA