Jokić i Dončić ispali sa najužeg spiska za MVP-ja: Adetokumbo, Džejms i Harden su najbolji na svetu

Poznata su imena svih finalista, Jokića nema u najužem izboru

  • 0
Nuggets Bucks Basketball Foto: Tanjug/AP

NBA liga je objavila kandidate za prestižna individualna priznanja na kraju sezone i u najužem izboru za MVP-ja su Janis Adetokumbo, Džejms Harden i Lebron Džejms.

Adetokumbo je opet vodio Milvoki do vrha Istoka, Harden još uvek održava gotovo nerealne poenterske brojke, a Džejms radi sve što treba da bi Lejkerse držao na čelu Zapada.

Nikola Jokić koji sa uspehom predvodi Denver Nagetse ni sada nije ušao u najuži izbor, s tim što će tamo verovatno biti naredne sezone, ako Nagetsi ove naprave ozbiljniji iskorak u plej-ofu.

To je doduše samo prepotstavka, a činjenice govore da su određeni i finalisti u ostalim NBA kategorijama: Igrač koji je najviše napredovao, Šesti igrač, Defanzivac godine, Ruki godine, Trener godine.

Među trojicom finalista u konkurenciji onih koji su najviše napredovali nalazi se Luka Dončić, koji je partijama već u drugoj sezoni svakako zaslužio da se nađe i u onoj za MVP-ja.

Slovenac je finalista zajedno sa Bamom Adebajom iz Majami Hita i Brendonom Ingramom iz Nju Orleans Pelikansa.

Kada je reč o rezervistima, tamo su Montrezl Herel iz Klipersa, Denis Šruder koji je imao energične i dobre partije sa klupe Oklahoma Siti Tandera i Herelov saigrač Lu Vilijams.

Da Pelikansi imaju svetlu budućnost potvrđuje i to da je i u konkurenciji za rukija godine njihov igrač - Zajon VIlijamson.

Iako je propustio dobar deo sezone zbog operacije kolena kojoj se podvrgao pre nego što je ona počela, na malom uzorku je pokazao da će biti u užem izboru.

Tačno je da su američki mediji daleko više pažnje u svojim prilozima i vestima davali njemu nego momku koji je cele sezone žario i palio Memfisom - Dža Morantu, ali su se na kraju svakako obojica našla među finalistima u konkurenciji najboljih rukija.

Treći je Kendrik Nan iz Majami Hita, ali je sva prilika da će Morant biti najbolji. Adetokumbo se našao i kao kandidat za najboljeg odbrambenog igrača.

Uz njega su Entoni Dejvis i Rudi Gober, centar Jute koji je već standardan u tom izboru, dok su finalisti u konkurenciji trenera Bili Donovan, Majk Budenholzer i Nik Nurs.

Da podsetimo, Adetokumbo je prošle godine bio MVP, Paskal Sijakam je bio igrač koji je najviše napredovao, Lu Vilijams je bio najbolja rezerva, Luka Dončić najbolji ruki, Rudi Gober najbolji defanzivac, dok je trener godine bio Majk Budenholzer.

Video: Bogdan Bogdanović o odlasku ili ostanku u Sakramentu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA