≫ 

Dončić rasturio Janisa i Milvoki monstruoznim tripl-dablom: Slovenac imao rekordnih 19 asistencija!

Luka pokazao zašto je greška što ga nema među kandidatima za MVP-ja, već samo na listi igrača koji su najviše napredovali

  • 5
Bucks Mavericks Basketball Foto: Tanjug/AP

Finiks Sansi su vezali petu pobedu zahvaljujući Devinu Bukeru, Indijana Pejsersi su iznenadili Los Anđeles Lejkerse, ali je Luka Dončić zasenio sve njih u noći između subote i nedelje.

Slovenac je predvodio Dalas Maverikse do pobede 136:132 nad Milvoki Baksima u produžetku, iako su dva i po minuta pre kraja gubili sedam razlike.

Dončić je tada uključio "turbo" pogon, odigrao važnu ulogu kod sedam poena (asistencija za trojku Fini-Smita), pa onda i dva slobodna bacanja za 119:119 i produžetak u kome se klupko rasplelo u korist Dalasa.

Ne samo da je fintirao u stilu Radžona Ronda, pas iza leđa pre polaganja na koš, ili dodavao kroz noge protivnika, ubacivao trojke i hvatao skokove, Luka je između subote i nedelje radio apsolutno sve.

Upravo je dodavanjem kroz noge za trojku Maksija Klebera Dončić otklonio dileme po pitanju pobednika jer je Dalas u tom trenutku imao 133:128.

Baš u danu kada je NBA liga kao finaliste u MVP trci objavila Janisa Adetokumba, Lebrona Džejmsa i Džejmsa Hardena i možda nepravedno izostavila Dončića, Luka je najboljoj ekipi lige isporučio 36 poena, uhvatio 14 skokova i podelio 19 asistencija.

Izjednačio je rekord sezone Lebrona Džejmsa po broju uspešnih dodavanja, postavio je svoj rekord karijere i na neverovatan način rešio meč.

Poređenja radi, centar Milvokija Bruk Lopez je uhvatio svega sedam skokova, upola manje od Slovenca.

Baksima nisu pomogli ni dabl-dabl Krisa Midltona sa 21 poenom i 11 asistencija, niti dabl-dabl Janisa Adetokumba od 34 poena i 13 skokova.

Pa čak ni 34 poena spomenutog Lopeza. Dončiću su podrška bili Fini-Smit i Porzingis gde je Kristaps ubacio 26 poena i imao 11 skokova, a Fini-Smit je imao 27 poena.

Video: Grmi Džej u busu, Dončić krišom snimao Bobija u transu: Slaaaavija, pa Dalas Maaaaaveriks

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA