Jednom prvak sveta, uvek prvak sveta: Obradović se podsetio zlata 22 godine posle Atine

Između 1995. i 2002. je bilo vreme nekih najvećih uspeha srpske košarke

  • 1
Kosarkaska reprezentacija Jugoslavije, 1998, Atina

Foto: MNPress

Trener Crvene zvezde Saša Obradović podsetio se na jedan od najsvetlijih trenutaka svoje bogate karijere.

Obradović je 1998. godine bio deo ekipe Jugoslavije koja je osvojila titulu na Svetskom prvenstvu u Atini i podsetio je da se to zlato dogodilo tačno na današnji dan.

Jugoslavija je u borbi za prvo mesto i četvrto najsjajnije odličje imala na putu Rusiju, motivisanu ekipu sa brojnim asovima poput Pašutina, Panova, Karasjova, Kudeljina.

- 9.8.1998. jedanput svetski prvak, ceo život svetski prvak - napisao je Obradović na Tviteru, 22 godine nakon što je Jugoslavija pobedila sa 64:62.

Kod Rusa su najefikasniji sa po 14 poena tada bili Sergej Panov i Igor Kudeljin, dok su u našem timu Željko Rebrača sa 16 i Dejan Bodiroga sa 11 bili najbolji.

Obradović je na tom meču doprineo svom timu sa sedam poena, a Bodiroga je na kraju turnira proglašen najkorisnijim igračem.

 

Za našu reprezentaciju su na tom prvenstvu uz Obradovića igrali i: Dejan Bodiroga, Vlado Šćepanović, Aleksandar Đorđević, Nikola Lončar, Dragan Lukovski, Miroslav Berić, Željko Rebrača, Predrag Drobnjak, Milenko Topić, Nikola Bulatović i Dejan Tomašević.

Ispostaviće se da će to biti pretposlednje zlato našeg nacionalnog tima koji je četiri godine kasnije u Indijanapolisu još jednom uspeo da trijumfuje.

Video: Saša Obradović održao prvi trening sa košarkašima Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    9. avgust 2020 | 15:01

    Ovo zlato je najveci uspeh naseg sporta. Kada pogledamo ekipu sa kojom je Zeljko osvojio zlato shvatamo da je to uspeh koji niko nije ocekivao i koji je dosao tako sto smo igrali pravu kosarku na 60 poena ceo turnir. To je bila milina gledati. Secam se svakog detalja sa tog prvenstva. Rebraca nije bio nikada bolje nego na tom prvenstvu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA