≫ 

Zašto pogađam "klač" šuteve? Zato što ne razmišljam: Jokić kaže da mu je tako lakše

Srpski košarkaš Nikola Jokić kaže da u ključnim trenucima utakmica ne razmišlja previše već samo reaguje instinktivno

  • 0
Heat Nuggets Basketball Foto: Tanjug/AP

Jokić je u subotu uveče imao 30 poena u pobedi Denver Nagetsa nad Juta Džezom 134:132 posle produžetka i bio je odličan kada se meč lomio. Naizgled vrlo jednostavnim receptom.

- Zato što ne osećam pritisak. To je 3, 2, 1 i moraš da šutiraš. Ne mogu da mislim o tome, da li da dodam, da postavim blok. Jednostavno ne mislim nego šutnem, lakše je - objasnio je Jokić posle utakmice.

Dodao je i da nije sumnjao da će se njegov prodor i polaganje na kraju prvog produžetka važiti iako vreme na semaforu nije krenulo kada je akcija pokrenuta.

Sledeći izazov Denver Nagetsa su Los Anđeles Lejkersi koji su u noći između subote i nedelje doživeli poraz, pa će srpski igrač možda morati da pojača i kolone skokova i asistencija da bi prebrodio tu prepreku.

Nikola je protiv Jute imao 11 skokova i sedam uspešnih dodavanja.

- Ne mislimo mi o tome. Imamo utakmicu protiv Lejkersa, Klipersa, Jute. Teške utakmice da se spremimo i za trenera da spremi svakog od nas. To je ono čemu se radujemo. Kao meč, to je i dalje deo regularne sezone, a oni su prvi. Samo da odigramo dobru utakmicu, tvrdu protiv najboljeg tima na Zapadu i to bi nam prilično pomoglo - objasnio je Jokić.

Video: Saša Obradović: Deo sam svakog kamena ovog terena, zaslužujem da budem trener Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA