≫ 

Kešelj traži detaljno ispitivanje Odžove smrti: To dugujemo njemu, porodici i svima koji ga vole

Reagovao je Kešelj

  • 13
Marko Kešelj i Majkl Odžo

Foto: MN Press

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, Marko Kešelj, oglasio se povodom tragične smrti Majkla Odža.

Nigerijski košarkaš preminuo je od srčanog udara trenirajući u sali stadiona FK Partizan, a novi član predsedništva Zvezde, koji će biti zadužen za sportska pitanja, želeo je da što detaljnije istraži zdravstveni karton nekadašnjeg saigrača. 

Detalje o tome je objasnio u saopštenju na Tviteru.

- Povodom tragičnog gubitka našeg doskorašnjeg saigrača, čiji prerani odlazak je svima nama koji smo sa njim delili najlepše sportske momente i uspehe jako emotivno pao, tražio sam da budem upoznat sa njegovim medicinskim dosijeom koji je bio redovno rađen dok je bio igrač Crvene zvezde i povodom saznanja da je bolovao od virusa covid-19 neposredno po napuštanju KK Crvena zvezda - napisao je Kešelj.

- Obdukcijski nalaz će pokazati tačan uzrok smrti, ali nama ova velika tragedija ostaje opomena da je zdravlje i oporavak sportista važniji od bilo kakvog prevremenog vraćanja trenažnom procesu i potpisivanju profesionalnih ugovora, u vremenima teških zdravstvenih izazova sa kojima smo svi suočeni, poštovanje procedure oporavka mora biti apsolutni prioritet.

- Mi njega ne možemo vratiti, ali treba detaljno ispitati sve okolnosti pod kojima se ova tragedija dogodila kako bismo sprečili da se nešto slično dogodi mladom sportisti kakav je bio naš Majk. To dugujemo njemu, njegovoj porodici i svima koji su ga voleli i poštovali.

 

Telegraf je već istražio temu  sistematskih pregledia u ovakvim slučajevima, a Zvezda je ranije zatražila istragu od MUP-a.

Video: Dr Kon odgovorio da li iznenadni srčani udar košarkaša Majkla Odžoa ima veze sa korona virusom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    10. avgust 2020 | 15:28

    Kada vam je stalo do pokojnog Odža, zašto ste mu ostali dužni, to vi isplatiti porodici, a nadležnim organima ostavite da rade svoj posao. Mislio sam da je ovaj Kešelj nešto naučio igrajući u Grčkoj, ali ne, na vreme izađi iz tog zmijinjaka.

  • maxsfel

    10. avgust 2020 | 15:23

    Zasto ne objavite koliko plata ste ostali duzni Odzu?

  • Nikola

    10. avgust 2020 | 15:57

    Kakve veze ima plata, sa bilo čim- momak je umro zbog nečije nestručnosti i forsiranja organizma koji nije dovoljno oporavljen! Istraga od početka do kraja da se sprovede.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA