≫ 

Mijailović: Partizan je na Voldenu zaradio 400.000 dolara, Zvezda unapred ima dve dobijene utakmice

Prvi čovek kluba odgovarao na pitanja navijača

  • 35
Ostoja Mijailović

Printskrin: Youtube/BC Partizan TV

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović gosotovao je na zvaničnom Jutjub kanalu kluba, gde je odgovarao na pitanja navijača crno-belih!

Mnoge je svakako najviše inetersovala situacija sa Korijem Voldenom, odnosno kako je završio u Crvenoj zvezdi, i zašto je ekipu napustio Andrea Trinkijeri.

- Kori Volden je nakon završetka sezone pokazao želju da ode, ali u tom trenutku nismo znali u koji klub. On je imao klauzulu obeštećenja, poneo se korektno i isplatio je tu klauzulu. Moram da kažem navijačima da Volden nije želeo da uzme osmu platu, odrekao je se - rekao je Mijailović i dodao:

- Ja o tome do sada nisam govorio, ali njegov odlazak i plate kojih se odrekao, kao i dolazak Mekintajera, Partizanu je ostavilo u kasi 400.000 dolara. Da li je meni lično krivo? Ja sam profesionalac, ali možda to emotivno pogađa neke navijače. I oni su profesionalci i moraju se ispoštovati njihove želje. Za nas je to bio dobar biznis, jer nam je ostalo 400.000 dolara u kasi.

Što se tiče Trinkijerija, Mijailović je rekao:

- Kada neko pokaže nameru da promeni sredinu, u košarci je jako teško zadržati ga na toj poziciji. Andrea je proveo godinu i po dana, ostavio je nekog traga, sporazumno se rastajemo. Da li su zadovoljni navijači, ostavio bih to po strani. Imamo Vladu, naše momke. Partizan je promenio puno trenera, nije nikakva katastrofa ako neko donese takvu odluku.

Koliki su dug i budžet Partizana?

 

O dugu crno-belih, prvi čovek Partizana je dodao:

- Navijači treba da znaju da podaci koji se sada predaju su oni zaključno sa 31. decembrom 2019. A naša dva najveća generalna sponzora, od NIS-a i Telekoma, dolaze na naplatu posle tog datuma. Što se tiče poreza, mi smo u procesu reprograma, to je dug koji smo nasledili. Imamo potraživanja od "Ekspo" banke, to je proces koji traje tri godine i njih smo tužili.

- Ako te dve stavke izbijemo, naš dug je ispod 2.000.000 evra. Što se tiče obaveza prema starim ugovorima, a tu nisu igrači, već za zakup pojedinih prostora i sitnih troškova. Radimo na tome da te obaveze ne prenosimo u narednu godinu.

- Mi smo posle 15. marta trebalo da ostvarimo najveće prihode po osnovu prihoda od karata, jer smo bili najbolji i u Evrokupu i ABA ligi. Bili smo domaćini i kada su u pitanju rashodi, to su projektovani prihodi koji su bili planirani. Vidim na društvenim mrežama da se piše da je Partizan pred gašenjem, ja ću ponoviti da je Partizan isplatio sve igrače u poslednje dve godine, izuzev tri ili četiri slučaja gde se sporimo oko cifara. Navijači nemaju razloga za brigu - jasan je Mijailović.

O buždetu kluba...

Ostoja Mijailović, Vlado Šćepanović

Printskrin: Youtube/BC Partizan TV

- Prošla sezona je dokaz da ne odlučuje uvek budžet. Partizan je lane sa znatno manjim budžetom od Zvezde, mislim i Budućnosti, ostvario bolje rezultate i u Evrokupu i u ABA ligi. Zvezda u narednoj ima znatno veći budžet od nas, igra Evroligu, ima dosta skuplju ekipu. Čuo sam da košta 3.000.000 evra, verujem da je reč o cifri do Nove godine.

"Zvezda unapred ima dva dobijena meča"

 

O spornoj funkciji Zorana Toškovića i navodnom sukobu interesa između Zvezde i FMP-a...

- Već dve godine prikupljamo dokaze o sukobu interesa, dostavili smo ih ABA ligi, tražli da se uvrsti kao tačka dnevnog reda što se i desilo, ali se klubovi nisu izjašnjavali na Skupštini. Potpuno mi je jasno zašto manji klubovi ne žele da se konfrotiraju sa velikim, ali smo pre dve godine u Evroligi dobili sugestije da takav slučaj ne postoji nigde u evropskoj košarci. Da jedan vlasnik, odnos predstavnik, rukovodi klubovima u istom takmičenju. To je potpuno neregularna liga. To je razlog što smo izgubili sigurno mesto u Evroligi

- Gospodin Tošković nema nikakva prava da predsedava ABA ligom, jer FMP u pravnom smislu ne može biti deo ABA lige. Partizan za to neće dati saglasnost. Tošković je na zvaničnoj Skupštini u jednom trenutku predstavljao FMP, u drugom Metalac iz Valjeva, u trećem sebe kao predsedavajućeg ABA lige, a u Košarkaškom savezu Beograda Crvenu zvezdu. Fakat je i u rodbinskoj vezi sa predsednikom Zvezde, što je strogo zabranjeno pravilnicima i društvenim ugovorom. Partizan od ovoga neće odustati.

Ostoja Mijailović

Foto: MNPress

-  Njihova saradnja i dupla igra predstavljaju veliku sramotu. Ako hoćemo do kraja svi da budemo takvi, trebalo bi svi da uzmemo po filijalu i ubacimo je u ABA ligu. Zašto bi neko imao prednost? Kad Zvezda krene u sezonu praktično ima dve unapred pobeđene utakmice, jer se to zna unapred, a FMP može da pobedi bilo koju drugu ekipu. To moramo da izguramo do kraja. Ovoga su svesni svi koji se bave košarkom, čak i oni koji je gledaju.

O smrti Majkla Ožda i najavi Nebojše Čovića da će Zvezda sporovesti detaljnu istragu

- To što radi Nebojša Čović, vezano za pokojnog Majkla Odža, je pre svega žalosno. To govori o njemu, ne o drugima. Smešno je pozivati nadležne organe da sprovedu istragu. Pravi se publicitet oko nekih stvari koje ne bi trebalo da se spominju u tom kontekstu. Bez obzira na bilo čiji poziv, policija je dužna da sprovede istragu kad se desi nečija smrt. Pustićemo porodicu da ožali Odža, kao što svaki čovek zaslužuje. Tu temu više nećemo komentarisati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hahahah

    11. avgust 2020 | 15:33

    Za Voldena niko nije platio obestecenje vec se on odrekao svojih plata koje ste mu dugovali

  • Samo pošteno limaru

    11. avgust 2020 | 15:51

    Pa kako limaru pricas da zvezda ima uvek dve pobede pre pocetka lige.Pa gde ti je obraz.Kazi da i partizan ima takodje dve pobede sa megom i milojem i dodikovom igokeom,ukupno četiri.E moja postenjacino,sram te bilo...Spominjes fmp a vi godinama i u kosarci i fudbalu igrate protiv raznoraznih hajduka iz kule,banatskog dvora i vucurovica,bsk-a,mege igokee...da ne nabrajam dalje,mogu roman da napisem...Sram te bilo limaru...

  • Vesa

    11. avgust 2020 | 16:00

    Ima i Jsd sq Cibonom iz istog grada su....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA