≫ 

FMP odgovorio Mijailoviću: Mi smo bili tu davno pre nego što je dotični učio osnovna pravila igre

Stiglo saopštenje iz Železnika

  • 29
KK FMP Foto: MN Press

Čelnici FMP-a iz Železnika obratili su se saopštenjem za javnost kao odgovor na izgovorene reči predsednik Partizana Ostoje Mijailovića.

Iako ga nisu direktno pomenuli imenom i prezimenom, jasno je da je ovo sapštenje upućeno na adresu prvog čoveka crno-belih koji je za zvaničan Jutjub kanal pričao o sponi između Crvene zvezde i FMP-a.

Saopštenje prenosimo u celosti:

- KK FMP sa žaljenjem konstatuje da je preambiciozni predsednik jednog kluba ponovo u nemoći da objasni svoje neuspehe, posegao za proverenim receptom – napadom na klub koji je ispisivao istoriju srpske i regionalne košarke, i bio tu davno pre nego što je dotični iole ozbiljno počeo da se zanima za košarku, i uči osnovna pravila ove igre.

- KK FMP ne želi da polemiše sa preambicizonim predsednikom i troši vreme odgovarajući na besmislene optužbe, već će upoznati javnost sa nekoliko činjenica, koje postoje u zapisnicima svih sednica Skupštine ABA lige, počev od 27.05.2020.godine na kojoj je i KK Partizan GLASAO ZA prenos udela tri nekadašnja učesnika prve ABA lige (KK Metalac, KK MZT i KK Cedevita) na KK FMP, KK Mornar i KK Primorska!

- KK FMP odnosno predstavnik kluba je predsedavao sednicama Skupština ABA lige, od trenutka koji je bio i predviđen za to po društvenom ugovoru ABA lige, i nakon predsedavanja gospodina Domagoja Čavlovića, predstavnika KK Cibona!

- KK FMP je svoje mesto u ABA ligi obezbedio sportskim rezultatima i plasmanom u Superligi Srbije još 2017.godine, a ne mešetarenjima kako verovatno pojedinci autoprojekcijom zamišljaju.

aleksa uskoković Foto: MN Press

- KK FMP je sam predložio da se pred klubovima učesnicima ABA lige na sednici Skupštine ABA lige održanoj 14.07.2020. godine proveri status našeg kluba. SVI klubovi JEDNOGLASNO su odbili tu inicijativu i potvrdili status KK FMP kao učesnika ABA lige, i uputili upravu jednog kluba da eventualni spor pokrene pred nadležnim sudovima Republike Srbije.

- KK FMP se neće više obazirati na neuspele pokušaje opstrukcija jednog kluba, koji će u slučaju raspada regionalne lige biti jedini i isključivi krivac za nestanak lige, i neko od koga će svi klubovi, pa i KK FMP kao punopravni član lige nakon prenosa udela KK Metalac 27.05.2020. godine, zatražiti materijalno obeštećenje i punu odgovornost.

Foto: ABA liga / FMP

- Istaknuti sportski radnik koji bezuspešno pokušava da objasni nekakav sukob interesa dva kluba, je POSLEDNJI čovek na svetu koji će uređivati ABA ligu i određivati klubu sa takvom istorijom kakav je KK FMP da li može ili ne može igrati u ABA ligi. Svi klubovi regionalnog takmičenja su rekli svoje.

- KK FMP ima gotovo 15-godišnju blisku saradnju sa čelnim ljudima Evrolige po više osnova. Zato je još jedna laž koja je stigla od ambicioznog pojedinca, da je ABA liga izgubila mesto u Evroligi (a kao što vidimo – nije) zbog navodnog sukoba interesa KK FMP i KK Crvena zvezda.

- Ova neistina je samo još jedan pokazatelj da košarkaški neobrazovani pojedinac, nije još sazreo da shvati kakvi su odnosi u evropskoj košarci, i kako ovaj sport funkcioniše. Na "kombinacijama" i konstantnim iznošenjem neistina – svakako ne!

Video: Čović odgovorio Mijailoviću: Da li je umetnost ili ne, procenite sami

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    11. avgust 2020 | 17:55

    Cuj necemo polemisati... Sta imate vi da polemisete sa jednim evropskim prvakom??? Hocete da kazete da niste filijala ovih skupljih pantera? Ma smesno ste ako to tvrdite. Nema takmičenja u ABA ligi za jedan FMP, pa vi birajte koji.

  • KartalBey

    11. avgust 2020 | 19:39

    Ko vas pita ko je stariji. Ostoja vam je rekao da ste ekipa nastala gasenjem zvezde one sezone kad je zvezda bila poslednja u aba ligi i ispala iz nje. I naziv mutant ste tad dobili.

  • Mix

    11. avgust 2020 | 17:32

    Covke ti li si??? Komedija od coveka, lige, drzave!!! Ostoja samo jako i do kraja, prosle sezone ih je spasila korona, a dokazali smo im da smo bolji.. Ove im nema spasa!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA