Navijači izabrali FIBA "drim tim" u poslednjih 20 godina: Rat oko Parkera, nema nijednog Srbina

Litvanac, Španac, Nemac i dvojica Grka u idealnoj petorci

  • 5
Šarot - Milvoki Toni Parker Foto: AP/Tanjug

Navijači širom Evrope glasali su za najbolji "FIBA Evrobasket Drim Tim" u periodu od 2000. do 2020. godine, a zanimljivo je da u petorci nije bio nijedan košarkaš sa prostora bivše Jugoslavije!

Navijači su najviše glasova, što se tiče "visokih" igrača, dali Pau Gasolu i Dirku Novickog, dok su od "nižih" izabrali Šarunasa Jasikevičijusa, Vasilisa Spanulisa i Dimitrisa Dijamantidisa!

Ovaj izbor izazvao je veliku polemiku na društvenim mrežama, najviše zbog toga što u prvoj petorci nije bilo za nekadašnjeg NBA asa Tonija Parkera. Takođe, mnogi samtraju da bi Karlos Navaro, Andrej Kiriljenko, Goran Dragić i Predrag Stojaković takođe trebalo da imaju mesta.

Ipak, vredi pomenuti da je postojalo i posebno pravilo koje glasi: Da bi jedan igrač bio nominovan, morao je barem jednom u karijeri, u pomenutom vremenskom razmaku, dobiju Ol star priznanje i da osvoje barem jednu medalju na nekom FIBA takmičenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    11. avgust 2020 | 21:07

    Mogu oni mucenici da glasaju kako hoce al znaju i oni i vrapci na grani ko je tata u evrpskoj kosarci😁

  • jerry

    11. avgust 2020 | 21:13

    Za Dirka je izmislio kosarku naš Divac a zaboravili su da taj Dirk nista nije osvojio u Evropi...Pedja je doktor za kosarku

  • Manu

    12. avgust 2020 | 09:54

    Setite se samo kosarkasa iz Indijanapolisa. Kraj price.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA