≫ 

Luda NBA noć: Svemogući Lilard brojao do 61, Sansi na 7-0 u "balonu", Janis tukao rivala glavom!

Bogdanović i Bjelica solidni...

  • 0
demijen lilard Foto: Tanjug/Ap

Lider Portlanda Demijen Lilard obeležio je još jednu noć u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, fenomenalni "Dejm" vodio je Trejlblejzerse do pobede i nad Dalasom rezultaom 134:131 rekordom karijere od 61 poena, uz devet trojki!

Ušao je u istoriju franšize Lilard kao prvi igrač koji je u dva meča zaredom ubacio 50+ poena, ujedno je ovaj trijumf bio od velikog značaja jer je njime Portland preuzeo osmo poziciju u nikad neizvesnijoj borbi za plej-of na zapadu.

Ponovo je sjajni bek isporučio veliki broj trojki u koš rivala, devet ovog puta (iz 17 šuteva), dve manje nego na prethodnoj utakmici, uz ključnu minut i po pre kraja za egal 130:130. Bio je to negde i vrhunac drame, četvrta uzastopan trojka u samo minut na obe strane kojoj su prethodili dalekometni precizni šutevi Klebera, Entonija i Porziginsa.

Lilard je potom asistirao Vajtsajdu za vođstvo, da bi Luka Dončić 40 sekundi pre kraja bio samo polovično precizan sa penala, Mekalum pogodio oba, a Hardavej u poslednjoj sekundi promašio za tri...

Kod Portlanda dasjajan je bio i Karmelo Entoni sa 26 poena, a Trent i Kolins sa po 11 još jedii preostali "dvocifreni".

Na poraženoj strani Porzigins je bio daleko najefikasniji sa 36 poena, Donlić je dodao 25, Hardavej 24, Fini-Smit 15, Burk 12, a Boban Marjanović za sedam minuta samo je stigao da se upiše.

Da nema Lilarda od restarta sezone pričalo bi se samo o Finiks Sansima i nezaustavljivom Devinu Bukeru čijih su 35 poena sada bili dovoljni za trijumf nad Filadelfijom 130:117.

demijen lilard Foto: Tanjug/Ap

Sastav iz Arizone tako je nastavio niz bez poraza u Floridi, ovo je Sansima bila sedma pobeda, pa je sada doigravanje nadohvat ruke - samo su na pobedu od trenutno osmoplasiranog Portlanda.

Veliki uspon Finiksa je direktna posledica neverovatnih Bukerovih šuterskih partija, vezao je bek Sansa čak pet mečeva sa 30 i više poena i "gura" svoj tim ka pplej-ofu koje se po nastavku sezone činio gotovo nedostupan po Finiks.

U trijumfu protiv File, osim Bukera, istakli su se Bridžis sa 24 poena i Dario Šarić sa 18.

Lideri Istoka Milvoki Baksi savladali su otpisani Vašington 126:113 i to bez svog najboljeg igrača Janisa Adetokumba koji je već u povoju druge četvrtine zaradio isključenje zbog namernog udaranja igrača Vizardsa Morica Vagnera, i to glavom.

Nije Grk bio zadovoljan jednom sudijskom odlukom, pritom ga je Vagner dodatno isprovocirao, a ovaj nije mogao da se iskontrpliše i usledio je nesportski potez i opravdano isključenje.

Do kraja, i bez Janisa, Baksi su uspeli da izađu na kraj sa rivalom, uz 24 poena Lopeza i 23 Brauna "sa klupe".

Konačno, u noći između utorka i srede igrao je i Sakramento koji je izgubio korak i matematičke šanse da se probije do plej-ofa, kao Nju Orleans, pa je njihov duel bio praktično revijalnog karaktera. Kingsi su slavili 112:106, uz solidan doprinos obojice srpskih reprezentativaca Bogdanovića i Bjelice.

Bogdan je za 38 minuta ubacio 16 poena, a Bjelica 11 za 33 minuta u igri.

Rezultati

Filadelfija - Finiks 117:130

Memfis - Boston 107:122

Dalas - Portland 131:134

Sakramento - Nju Orleans 112:106

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Zajon Vilijamson uspeo da iskrivi obruč zakucavanjem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA