≫ 

Spahija veliča srpskog trenera: Zbog Rajakovića će Šarić dobiti najbolji ugovor u karijeri

Sansi su u Šariću i Rajakoviću dobili važne šrafove u timu

  • 0
Dario Šarić Foto: Tanjug/AP

Dario Šarić i Finiks Sansi nisu uspeli da se plasiraju u plej-of NBA lige iako su posle restarta sezone pobedeili u svih osam utakmica.

Nažalost po njih, to nije bilo dovoljno da se napravi ključni iskorak, ali na individualnom planuupravo je hrvatski košarkaš ostvario izuzetan napredak,  aza to je zaslužan srpski trener Darko Rajaković, smatra njegov kolega iz Memfisa Neven Spahija.

Spahija je jedan od pomoćnika u Grizlijima, pomno prati sva dešavanja u NBA "balonu", a za hrvatske medije već izvesno vreme piše blog sa svojim svakodnevnim zapažanjima iz najjače lige.

U poslednjem javljanju pisao je upravo o eliminaciji Sansa i velikom uzletu Šarića.

- Dario Šarić ostao je bez plej-ofa iako su njegovi Sansi dobili svih osam utakmica u Orlandu. Sjajno je iskoristio pauzu tokom korone, vide se rezultati individualnog rada. Napravio je odličan posao i bez obzira na to što su ispali, očekujem da će nakon sezone učiniti ono što je Bojan Bogdanović prošlog leta - potpisaće višegodišnji ugovor, najbogatiji u karijeri. Dokazao je da je jako bitan za ekipu, iako nije starter. Ne smem pričati o tome gde bi mu bilo bolje, ali mogu reći da je Šarić legitimni NBA igrač i da mu nije mesto u Evropi.

Darko Rajaković Darko Rajaković Printskrin: Youtube/nbagleague

Za Šarićev uspon, kaže Spahijha, sve zasluge idu na adresu srpskog trenera i već dugo asistenta u NBA, Darka Rajakovića.

- Za njegov napredak od prekida sezone najzaslužniji je Darko Rajaković, srpski trener koji je radio u Madridu pre nego što ga je zapazio generalni menadžer Sam Presti i doveo ga u Oklahomu. Tamo je Rajaković proveo nekoliko godina radeći s Kevinom Durentom i Raselom Vestbrukom, a novi trener Finiksa Monti Vilijams prošlog leta ga je doveo u svoj stručni štab. Nedavno sam razgovarao sa njim i rekao mi je da obratim pažnju na Šarića jer je puno napredovao. I bio je u pravu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA