≫ 

Divac dao otkaz u Kingsima, preuzeo je odgovornost posle debakla Sakramenta

Srbina će na poziciji GM-a privremeno zameniti Džo Dumars

  • 29
Vlade Divac Foto: Tanjug/AP

Vlade Divac, ipak, neće biti deo Sakramenta i naredne sezone, najnovije su informacije iz SAD, tačnije portala "The Athletic", čiji izvor navodi da je Srbin podneo ostavku na mesto generalnog menadžera za košarkaške operacije.

Kingsi su očekivali mnogo od ove sezone, plasman u plej-of bio je primaran cilj, međutim ekipa je 14. sezonu zaredom ostala bez doigravanja, petu sa Divcem, što je bio ključni razlog da Srbin prepusti komande nad ekipom drugome.

Legendarni Džo Dumars, koji je od skoro počeo da obavlja ulogu savetnika u klubu, popuniće poziciju potpredsednika za košarkaške operacije, preuzeće i dužnosti koje je imao Vlade, uz to da će biti uključen u potragu za novim GM-om.

Divac, koji je u Sakramentu bio od 2015. godine,  izašao je iz ugovora sa Kingsima tri godine pre njegovog isteka, svakako je doneo očekivanu odluku na koju, između ostalog, je uticalo i veliko nezadovoljstvo navijača njegovim potezima.

Ekipa Sakramenta je pre restarta sezone imala "tanke" šanse da se dokopa doigravanja, u Floridi su pobedili samo Nju Orleans (dvaput) i Lejekrse u revijalnom meču za oba tima, te tako ostali van borbe za plasman u doigravanje.

Video: Divac na Božić doveo ženu i sina da pucaju iz sačmare u SAD: Posle jednog hica mu nije bilo svejedno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    15. avgust 2020 | 07:37

    Realno Divac je najveći krivac za neuspeh Sakramenta. Pravio je veoma lošu selekciju igrača. Propustio je da uzme Dončića i to ga je koštalo posla. Biće upamćen kao dobar igrač i veoma loš menadžer.

  • ...

    15. avgust 2020 | 00:56

    Nezadovoljstvo navijača datira još od drafta, kada je propustio priliku da dovede Dončića...kakva bi to onda ekipa bila...

  • Oki

    15. avgust 2020 | 11:04

    Koliko im je trebalo zamalo da upropasti Klub,sanjace Doncica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA