≫ 

Ispratio je Đorđevića i Radonjića i produžio saradnju: Lučić ostaje kod Trinkijerija u Bajernu

Započeće svoju petu sezonu u istom klubu što je u današnjoj evropskoj košarci retka pojava

  • 0
Vladimir Lučić Foto: Marko Jovanović

Timovi i igrači se uglavnom menjaju od sezone do sezone, a Vladimir Lučić ostaje! Krilni igrač je u Minhen došao 2016. godine iz Valensije u kojoj je proveo tri sezone po dolasku iz Partizana gde se afirmisao.

Lučić će biti u Minhenu najmanje do sledećeg leta, a sa Bajernom je do sada osvojio dve titule prvaka Nemačke. Osvojio je i Kup ove zemlje pre dve godine dok je trener još bio Aleksandar Đorđević.

U međuvremenu je na klupu Bajerna došao i Dejan Radonjić koji je otpušten januara 2020. posle skoro dve godine. I njega je, hteo ne hteo, Lučić ispratio iz ekipe zbog loših igara tima u Evroligi.

Ekipu je po odlasku iz Partizana preuzeo Andrea Trinkijeri koji se nada da će Lučić odigrati još bolje nego lani kada je imao 26 utakmica u Evroligi i na njima prosečno beležio 11,3 poena, 3,8 skokova i 1,5 asistencija po meču.

Lučić je jednom od najjačih timova Evrope Anadolu Efesu ubacio prošle sezone 20 poena u Evroligi, dok je velikom rivalu iz Nemačke berlinskoj Albi dao 19 poena.

Srpski igrač je imao u Evroligi i jako dobre procente, pa je za dva iz igre šutirao 60,5 odsto dok je trojke pogađao u proseku 42,6 odsto.

Video: Sonja Vasić ambasadorka projekta Promocija ženskog sporta u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA