≫ 

Luka Mitrović u Hapoelu iz Jerusalima: Bivši kapiten Zvezde napada trofej u Ligi šampiona

Mitrović zamišljen kao "instant ispomoć" u reketu

  • 5
luka mitrovic KK Bamberg Crvena zvezda Foto: ATA Images

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i kapiten ekipe sa Malog Kalemegdana Luka Mitrović našao je novi angažman.

Krilni centar čiju su seniorsku karijeru obeležile i usporile povrede pojačao je Hapoel iz Jerusalima, što je ovaj klub objavio putem svog zvaničnog sajta.

Luka će pokušati da pomogne unutrašnoj liniji u napadu na F8 Lige šampiona, na kojoj Hapoel učestvuje, a u ugovoru ima opciju da mu se saradnja produži do kraja sezone.

Mitrović je proteklu sezonu proveo u Španiji sa Manresom u kojoj je prosečno imao 7,9 poena, 3,9 skokova i 2,9 asistencija po utakmici u Ligi šampiona.

Nešto bolji poenterski učinak je imao u ACB ligi gde je prosečno upisivao 8,4 poena uz identičan broj skokova i asistenciju manje nego u LŠ.

Od Luke se u prvoj polovini druge decenije ovog veka očekivalo mnogo jer je bez mnogo respekta prema rivalima igrao u crveno-belom dresu i relativno brzo je stekao status kapitena - posle samo jedne sezone u Evroligi.

Međutim, desila se povreda kolena na meču protiv Krke u Novom Mestu 2013, za njom je usledilo još nekoliko, tako da 27-godišnji Mitrović nije očekivano napredovao.

Iz Zvezde je 2017. otišao u Bamberg, potom u Mursiju i Manresu, da bi sada probao da se izbori za minutažu i mesto u Hapoelu.

Video: Vrhunska akcija Jokića i Portera koja se završila košem našeg asa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA