≫ 

Jokić džabe zakucavao, Denver pregažen u prvom meču polufinala Zapada

Klipersi pitanje pobednika rešili u drugoj četvrtini

  • 3

Košarkaši Denvera doživeli su težak poraz od Los Anđeles Klipersa na otvaranju polufinalne serije Zapadne Konferencije u plej-ofu NBA lige - 120:97!

Iako je posle prve deonice "mirisalo" na neizvesnost do samog kraja (31:31), Klipersi su do poluvremena napravili čak +18 i ta prednost je u nastavku samo rasla.

Nikola Jokić je odlično otvorio meč, ubacio je osam poena u prvoj deonici, igrao je 30 minuta, ali ne i u situaciji kada je sve bilo gotovo. Poslednju četvrtinu je presedeo na klupi i na kraju je meč završio sa 15 poena i po tri skoka i asistencije.

Srbina su posle te prve deonice skoro svi hvalili na društvenim mrežama, pogotovo posle onog neverovatnog pasa za Džamala Mareja, a Džoker je u međuvremenu stigao i da zakuca u finišu tog dela igre.

Jokić je u drugoj četvrtini ubacio samo tri poena, drugo poluvreme je otvorio specifičnim košem, ali je već tada bilo jasno da će Denver teško stići +20 koliko su Klipersi imali već na početku treće četvrtine.

Kavaj Lenard je sa 29 poena vodio tim iz Los Anđelesa do 1:0 u seriji! Pol Džordž je imao 19 poena i sedam skokova, Markus Moris je stao na 18 poena, 15 je dodao Harel, Lu Vilijasm je imao 10, dok je Hrvat Ivica Zubac meč završio sa četiri poena i sedam skokova.

Koliko je Denver bio očajan, govori podatak da je Jokić sa 15 bio najefikasniji - iako većinu drugog poluvremena nije igrao. Pol Milsap je bio prvi do Srbina sa 13 poena i devet skokova, dok su Grant, Marej i Moris ubacili po 12.

Dodaćemo još i to da su Boston i Toronto na Istoku odigrali totalno lud meč koji je šampion NBA lige dobio trojkom uz zvuk sirene.

Video: Neverovatan potez srpskog košarkaša: Jokićev pas o kom bruji NBA liga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ratar

    4. septembar 2020 | 11:31

    Gde su oni sto su pisali kako se Jokic da razvali kavaia?🤣🤣🤣. Jokic realno druga liga, ovo im je i previse

  • LA Serbs

    4. septembar 2020 | 06:16

    Biće pakleno finale Zapada, LAC vs. LAL!

  • Sandokan

    4. septembar 2020 | 07:06

    Bravo Klipersi, samo tako nastavite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA