≫ 

Janis se povredio, Baksi promašili penal za pobedu: Midlton "klač" trojkom spasao sezonu Milvokija!

Milvoki živi, Majami vodi u seriji sa tri prema jedan

  • 0
Bucks Heat Basketball

Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Milvoki Baksa ostali su u igri za finale Istoka jer su pobedili Majami Hit posle produžetaka u četvrtoj utakmici polufinala sa 118:115.

Kris Midlton je zasijao punim sjajem sa 36 poena i osam asistencija i isto toliko skokova, a pratio ga je Janis Adetokumbo sa 19 poena i četiri skoka.

Grk je odigrao samo 11 minuta zbog povrede zgloba u drugoj četvrtini, ali je i to bilo dovoljno da doprinese pobedi svog tima koju je Milvoki u prošlom meču ispustio u samom finišu.

Fortuna se ovog puta okrenula na suprotnu stranu, pa je Midlton pogodio u presudnim trenucima trojku za 116:112 iz sredine i time je rešio pitanje pobednika.

U timu Majamija je dominiraju Bam Adebajo sa 26 poena i 12 skokova uz osam asistencija, Dankan Robinson je postigao 20 poena, a Džimi Batler i Goran Dragić po 17.

Više od njih imao je i Džej Krauder - 18. Majami će imati možda za čime da žali jer je tokom četvrte četvrtine prokockao osam poena prednosti.

Bucks Heat Basketball

Foto: Tanjug/AP

Baksi su odgovorili serijom od 12 poena i vratili se u igru iz koje su na kraju iščupali i pobedu.

Nije im uopšte bilo lako jer je i posle spomenute trojke Midltona, Tajler Hirou pogodio za tri.

Međutim, to nije pokolebalo Bakse koji su sa linije penala ubacili poslednja dva poena, da bi posle meča Džimi Batler ocenio da njegov tim, imajući sve u vidu nije ni zaslužio pobedu.

Bucks Heat Basketball

Foto: Tanjug/AP

Do četvrte četvrtine i preokreta Baksa stvari su više išle na ruku Majamiju. Hit je rano poveo i trojkom Kraudera došao do 10:2 posle samo tri minuta igre.

Zakucavanjem Batlera prednost je tri minuta pre kraja prve deonice otišla i na +11 (22:11), da bi Majami prvu deonicu završio sa 31:22.

 

U drugoj je prednost smanjena, a onda i izgubljena trojkom Džordža Hila za 41:40 u korist Milvokija, četiri minuta pre kraja poluvremena.

Na pauzu se otišlo minimalnom prednošću Majamija koji ju je tokom treće četvrtine izgubio i u smenama zaostajao, da bi je vratio u četvrtoj i posle poena Gorana Dragića imao i 100:92.

 

Hit je ispustio ovu prednost, a Donte Di Vinćenco je imao slobodna bacanja koja su mogla da reše meč i pre produžetka.

Promašio je prvo, pogodio drugo na sekund i devet desetinki pre kraja za 107:107 i ipak pomogao svom timu da dođe do pobede.

Video: Ovako najbolji NBA centar odrađuje posao: Pogledajte Jokićevu rapsodiju pogodaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA