≫ 

Kakve reči iz tabora Lejkersa za Jokića: On je unikat kakvog NBA nije imala, neponovljiv je, ume sve

Jezerdžije impresionirane igrom srpskog centra

  • 1
LeBron James, Džejms Lebron Foto: Tanjug/AP

U taboru Lejkrsa pred prvi meč finala Zapadne konferencije sa Denverom, igrač o kojem se najviše priča i igrač oko koga se vrte sva pitanja vezana za meč je - Nikola Jokić.

Srbin je toliko dobro odigrao serije sa Jutom i Klipersima da u Lejkersima nemaju dilemu ko će im biti najveći problem na putu do velikog finala na koje čekaju čitavu deceniju.

Jokić, i samo Jokić, priča se samo o Srbinu, o kome je trener Jezerdžija Frenk Fogel pričao biranim rečima.

- Džoker je jedan od najvećih košarkaških unikata na svetu, jedan od najtalentovanijih igrača na poziciji centra koji je ikad igrao. Može vam naneti štetu iz bukvalno svake pozicije, za tri poena, iz reketa i naravno asistencijama - rekao je Fogel o srpskom centru.

Nagetsi su u dva kola doigravanja odigrali maksimalan broj utakmica, čak 14, i u obe serije su se vraćali iz deficita od 1:3. Jokić je protiv Jute i Klipersa u seriji od sedam utakmica beležio 25.4 poena, 10.8 skokova i 6 asistencija u proseku po meču, što je podatak koji će Fogel imati prvo u glavi kada bude radio taktiku odbrane na srpskom centru.

- Jako ga je teško čuvati. Zbog igrača kakav je on ova serija biće drugačija u odnosu na prethodne dve (Portland, Hjuston) u smislu da ćemo mi morati više da koristimo naše centre - locira Fogel odakle preti najvećaq opasnost.

Nekada najdominantniji centar lige Dvajt Hauard dosad nije imao zapaženu minutažu u plej-ofu, nije ni bilo potrebe, ali bi upravo protiv Denvera on mogao da bude Fogelov specijalac za Jokića.

- Jokić lako dolazi do svojih pozicija. Omogućava lake poene saigračima, radi bukvalno sve. Kompletan je igrač. Obožavam da igram protiv njega - kaže bivši centar Orlanda i Hjustona.

Za razliku od mečeva sa Portlandom i Hjustonom, koji su bili slika i prilika "small-ball" košarke, sa Denverom to, upravo zbog Jokića, neće biti slučaj, jer Srbin ima snagu, kvalitet i gabarite da iz reketa parira snažnim čuvarima poput Dejvisa, Mekgija, Hauarda.

- Denver je sjajan tim, zasluženo su u finalu konferencije. Džamal i Jokić su supertandem, igraju vrhunsku košarku i imaju tonu samopouzdanja. Nije me iznenadilo što su prošli u finale - dodaje Fogel.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zagondzija

    17. septembar 2020 | 13:47

    Bravo Nidzo, najbolji si samo gazi, srbendo nasa!!! ✊💪🇷🇸👍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA