≫ 

FIBA "prepisala" od NBA: Reprezentacije će igrati u "balonima", napravljen revolucionarni plan

Korona napravila veliki uticaj i na naredne mečeve

  • 0
Košarkaška reprezentacija Srbije, Košarkaška reprezentacija SAD Foto: fiba.basketball

Međunarodna košarkaška federacija odlučila je da se zbog pandemije korona virusa kvalifikacije za sva kontinentalna prvenstva igraju u “balonima”.

Uzimajući u obzir zdravlje i bezbednost igrača, trenera i zvaničnika, a na osnovu preporuke Medicinske komisije FIBA i Komisije za takmičenja FIBA, Izvršni komitet FIBA je u vezi predstojećih "prozora“ kvalifikacija za kontinentalna prvenstva u novembru 2020. i februaru 2021. doneo odluke da sve utakmice oba predstojeća "prozora“ treba da se igraju u "balonima“, umesto domaćih i gostujućih utakmica, uz saglasnost državnih zdravstvenih vlasti domaćina i u skladu sa FIBA zdravstvenim protokolima (uključujući PCR testiranje i kontrolisani ulazak u bezbedno okruženje u gradu u kome je takmičenje).

Svaki "balon“ sastojaće se od četiri ili osam timova (jedna ili dve kvalifikacione grupe), a domaćinima će se odlučivati na regionalnom nivou i biće određeni u narednom periodu.

- FIBA će svakodnevno nastaviti da prati situaciju sa pandemijom Covid-19 virusa i po potrebi slati dalje informacije u vezi sa FIBA takmičenjima - navodi se u sopštenju.

Video: Ovako je Jokić urnisao Kliperse za veleobrt u seriji: Pogledajte najbolje poteze srpskog centra

(Telegraf.rs, Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA