≫ 

Janis je opet najbolji igrač NBA lige! Sirova snaga je i ovog puta odnela pobedu nad talentom

Biće vremena za Dončića

  • 5
janis adetokumbo Foto: Tanjug/Ap

Lider Milvoki Baksa Janis Adetokumbo drugu godinu zaredom je proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige, javljaju američki mediji, što je grčkom košarkašu treća ovosezonska individualna nagrada.

Janis je pokupio trofej i za najboljeg defanzivca lige, a uvršten je i u idealnu petorku lige.

Ipak, "Greek freak" je i ove sezone ponovo ostao bez najvrednijeg trofeja, titule, pošto su Baksi poraženi 4:1 u seriji polufinala istočne konferencije od Majamija.

Biće i ovog puta polemike oko toga da li je Janis zaista zaslužio titulu najboljeg igrača lige, s obzirom na konstantne vanserijske partije Luke Dončića, te Lebrona, Dejvisa, Hardena i ostalih vedeta najjače lige na svetu.

Očito je da američka publika, igrači i treneri, koji su dali najviše glasova Janisu, "padaju" na fizikalije grčkog reprezentativca koje su i ovog puta bile njegov najjači adut naspram suvog talenta Luke Dončića iza koga je nezaboravna sezona.

Adetokumbo se tako pridružio maloj grupi asova koji su dve godine zaredom osvajali najznačajniji individualni NBA trofej. Time još mogu da se pohvale još Stef Kari, Lebron Džejms, Stiv Neš, Tim Dankan, Majkl Džordan, Medžik Džonson, Leri Bird, Mozes Meloun, Karim Abdul-Džabbar, Vilt Čembrlen i Bil Rasel.

Još manja je grupa igrača u istoriji NBA koja je iste godine osvajala MVP trofej i onaj namenjen najboljem defanzivcu godine. Pre Janisa, to je pošlo za rukom još samo Džordanu i Oladžuvonu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raspucin

    18. septembar 2020 | 17:26

    Tu je jedini talenat Luka Doncic, ovi ostali visina treninzi i teretana

  • Др

    18. septembar 2020 | 17:36

    Е, ако је он најбољи, НБА оде дођавола!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA