≫ 

Jokić besneo na sudije: Dao je 21 poen, ali su ga Lejkersi prljavim trikom izbacili iz ritma

Lebron Džejms i ekipa ubedljivi na startu finalne serije Zapada

  • 20

Los Anđeles Lejkersi su napravili prvi korak ka velikom NBA finalu, pošto su u poveli sa 1:0 i finalu zapadne konferencije protiv Denvera. Ishod prvog meča bio je ubedljivo na strani Lebrona Džejmsa i ekipe, a konačan rezultat od 126:114 ne daje pravu sliku, jer je razlika u četvrtoj deonici bila i 27 poena u jednom momentu.

Nikola Jokić je bio van ritma tokom od starta 2. četvrtine, uspeli su Lejkersi u nameri da ga isprovociraju odbranom i rano su ga uveli u nervozu u problem sa faulovima.

I pored toga je Srbin postigao 21 poen, a na parketu je proveo samo 25 minuta. Ipak, falio je njegov doprinos u skoku, a posebno u asistencijama. Za sada, Lejkersi su pronašli rešenje i odsekli kreativnost Denvera dobrom taktikom za čuvanje Jokića.

Ključna je bila uloga Dvajta Hauarda, koji je bio zadužen za čuvanje Jokića. Nakon što je centar Denvera i srpske reprezentacije odigrao dobru prvu četvrtinu u kojoj je postigao 11 poena, u igru je ušao prekaljeni NBA as i stručnjak za odbranu Dvajt Hauard.

Iskoristio je i nekoliko prljavih trikova u odbrani kojima je "navukao" Jokića i izazvao njegova dva brza faula već na startu druge četvrtine, pa je Meloun morao da ga izmeni zbog tri lične greške, pa je otatak četvrtine proveo na klupi.

Pored toga lupio je i jednu blokadu Jokiću direktno u lice što je verovatno dodatno uticalo na nervozu Srbina.

Lejkersi su to koristili da uvećaju razliku tokom druge deonice, a nastavili su to da rade i u trećoj, iako je u jednom momentu delovalo da bi Denver možda mogao da uhvati priključak, nakon što je Jokić uspeo da stabilizuje svoju igru i pored četvrtog faula na startu 3. deonice.

Do kraja meča bilo je samo pitanje kojom će razlikom Lejkersi dobiti prvi duel finalne serije. U jednom momentu imali su maksimalni 27 poena prednosti, a Meloun je u poslednjoj deonici odmarao svoje glavne igrače - Jokića i Mareja, svestan da u ovom meču više nema šta da traži, niti da gubi energiju.

Entoni Dejvis je bio posebno raspoložen poenterski sa 37 poena, dok je Lebron Džejms pored 15 poena upisao i 12 asistencija. Dobro je svoju ekipu razigrao i Ražon Rondo sa 9 asistencija i nekoliko atraktivnih alej-upova za Hauarda.

Kod Denvera su falile asistencije i kreativa, kao i treći raspoložen igrač pored Jokića i Mareja, koji su postigli po 21 poen.

Sledeći meč na programu je u noći između nedelje i ponedeljka od 01.30.

>>> Arsenal je bio ubedljiv protiv Fulama u prvom kolu, a navijači Tobdžija nadaju se sličnom ishodu večeras (21.00) protiv još jednog londonskog tima - Vest Hema. Deluje da se Emerijev tim raspucao, Vilijam i Obamejang blistaju, a kvota na kombinazziju 1&3+ je 2,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Arsenal - Vest Hem.

Pogledajte i sve poene Jokića protiv Lejkersa:

Video: Ovako je Jokić urnisao Kliperse za veleobrt u seriji: Pogledajte najbolje poteze srpskog centra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 011 PS

    19. septembar 2020 | 08:22

    Jokić se igra basketa, i sa svojim mozgom ih pravi magarcima, a kad shvati da NBA centri ne kapiraju to kao nadmetanje, nego kao borbu za goli život,/ čitaj novi ugovor/, biće prvi centar NBA. Zamislite samo ekipu u kojoj su zajedno Dončić i Jokić.

  • Cc

    19. septembar 2020 | 08:48

    Klasika u Srbiji uvek sudija kriv

  • Imperia

    19. septembar 2020 | 12:21

    Dzordan je jednom prilikom izjavio:"NBA je menjala pravila da bi mene zaustavili, a sada menjaju pravila da bi njemu pomogli da bude GOAT". (Mislio je na Lebrona, naravno). To je rekao jedan Majkl Dzordan. A sta mislite, pustice NBA tamo nekog Jokica ili Mareja da pomute slavu ovog laznog bozanstva? Veliki je novac u pitanju, ostalo je zabava za siromašne. Ako bi ovde postojalo pravedno sudjenje, Denver bi dobio ovu seriju makar u 7 utakmica, ali to nije u interesu novca. Nazalost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA