≫ 

To što i Jokić radi, šalje poruku ostalim igračima: Lebron uputio lepe reči srpskom košarkašu

Džejms pohvalio način na koji as Denvera inače razigrava saigrače, iako je protiv Lejkersa imao skroman učinak

  • 0
Nikola Jokić, Lebron Džejms Foto: AP/Tanjug

Američki mediji su složni u jednoj stvari - Denveru je za pobedu protiv Los Anđeles Lejkersa u prvom meču finala Zapadne Konferencije NBA lige bio potreban veći broj asistencija od strane Nikole Jokića!

Danima unazad, još otkako se zna da će nagetski i Lejkersi igrati za veliko finale, analiziraju se asistencije srpskog asa i Lebrona Džejmsa, odnosno da bi one mogle da budu ključni detalj ovog finala.

U prvom meču jesu bile, pošto je Jokić meč završio sa samo dve, dok je Lebron imao 12 na svom kontu. Otuda i ne čudi što je nešto skromniji poenterski učinak (15) pao u drugi plan posle trijumfa od 126:114.

- To je najbolji deo igre. Biti u mogućnosti da uključite saigrače, da vidite stvari pre nego što se dogode i da nagrada ide vašim saigračima. To je najbolji deo igre - osvrnuo se Lebron na asistencije, a na pitanje da li to isto vidi i u Jokiću rekao je:

- Da! Kada imate najboljeg igrača u timu kojeg nije briga za sebe zbog dobroditi tima. To šalje poruku ostalim igračima u timu.

I srpski košarkaš takođe je pričao o Lebronovim asistencijama.

- To što vodi u asistencijama u NBA ligi, govori vam nešto. Mada, on je svuda. Može da šutira, može da razigra, može da prođe. On je kompletan igrač, najbolji je na svetu. Kada ide u prodor, morate da ga branite kao da je voz - rekao je Jokić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA