≫ 

Lebron kipti od besa što nije dobio MVP nagradu, ni pobeda nad Denverom ga nije oraspoložila

Kralj misli da je oštećen i nije se libio da to kaže, krivi način glasanja za najboljeg igrača lige

  • 0
lebron džejms Foto: twitter/ESPN

Ni pobeda u prvoj utakmici finala zapadne konferencije protiv Denvera nije oraspoložila Lebrona Džejmsa, jer ga je nedugo pre utakmice prilično pogodila vest da nije proglašen za MVP igrača sezone.

Nagrada je drugu godinu zaredom otišla u ruke zvezdi Millvoki Baksa Janisu Adetokumbu.

- To me je stvarno razbesnelo. To je moj iskren odgovor - bez dlake na jeziku odgovorio je Lebron na pitanje novinara da prokomentariše izbor za najkorisnijeg igrača lige.

Niej skidao smrknut izraz lica...

- Stvarno me je to razbesnelo, jer od 101 glasa ja dobijem 16 za prvo mesto. To me je naljutilo više od svega. Znate, ne kažem da pobednik nije zaslužio da bude MVP. Ali sam besan. Mnogo puta sam bio drugi u karijeri, bilo da je u pitanju NBA finale ili trka za MVP trofej.

Džejms je ove godine bio bliži Adetokumbu po broju glasova nego prethodne sezone kada je takođe završio na drugom mestu. Sada je razlika bila manja nego tada, a još dva puta je završavao kao drugi u MVP trci, 2006. iza Stiva Neša, i 2014. iza Kevina Durenta.

As Lejkersa je četiri puta osvajao nagradu za najkorisnijeg igrača lige - 2009, 2010, 2012. i 2013.

Sad mu je baš teško pala još jedna vicešampionska pozicija.

- Nikad nisam ušao u ovu ligu da budem MVP ili da budem šampion, nego da svaki dan bduem bolji i bolji, i da napredujem. A sve te stvari, trofeji i priznanja, dolaze same po sebi. Ali neke stvari su jednostavno van moje kontrole i ne mogu da utičem na njih. To me strašno nervira.

Za Džejmsa, sporan je kriterijum glasanja za koji ne misli da je ispravan. U glasanju, tradicionalno, učestvuje panel od 100 novinara iz čitave zemlje, plus se računa svaki glas navijača.

- Nisam siguran koliko neko zaista gleda utakmice - pita se Džejms.

- Neću sad ovde da sedim i pričam o tome kakav bi kriterijum glasanja trebalo da bude. Godinama se to menjalo otkako sam postao deo NBA. Nekad to bude najbolji igrač iz najboljeg tima. Nekad to bude igrač koji je bio statistički najbolji u regularnom delu sezone. Nekad... Mislim, ne znam stvarno. Ali dobro, Janis je stvarno imao sjajnu sezonu, to je definitivno tako.

Video: Pokušali su Lejkersi da isprovociraju Jokića: I pored toga je postigao 21 poen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA