≫ 

Tuča u svlačionici pomogla Bostonu da živne: Seltiksi ohladili vrelinu, smanjili u seriji finala

Udarni kvartet tima Breda Stivensa izneo trijumf sa po 20+ poena na svom kontu

  • 2
boston majami

Foto: Tanjug/Ap

Košarkaši Bostona upisali su prvu pobedu protiv Majamija u seriji finala istočne konferencije, konačno, jer su u oba prethodna duela prosuli dvocifreno vođstvo što je dovelo do usijanja u svlačionici, čak i fizičkog sukoba igrača.

Žešća razmena argumenata na relaciji Markus Smart - Džejlen Braun (pema navodima američkih medija posle druge utakmice) očito je probudila i ostatak tima, demonstrirali su Seltiksi vrhunsku i čvrstu košarku u trećoj utakmici, za trijumf koji nijednog trenutka nije dolazio u pitanje - 117:106.

- Imamo neke sjajne momke u toj svlačionici. Mnogo je tu emocija, mnogo strasti, ali mi smo porodica i tu smo jedni za druge na kraju dana. Poenta je da uvek izlazimo na teren kao tim, zajedno. Imamo jaku volju i ovu pobedu smo dobili jer smo bili ujedinjeni - poručio je posle meča Džejlen Braun, jedan od aktera sukoba posle drugog meča.

Upravo je Braun bio akter žešćeg duela sa Krauderom koji je dodatno raspirio strasti na utakmici i podigao borbenu gotovost Sekltiksa na maksimum.

 

Biće ovo i te kako važan momenat za samopouzdanje Bostona u daljem nadmetanju sa Hitom, u tome će u nastavku biti jači za Gordona Hejvorda koji se vratio posle povrede i upisao prve minute u finalu (31 minut, 6 poena).

Trijumf Seltiksa iznela je udarna četvorka ekipe, Tejtum, Braun, Voker i Smart, sjajno su poneli teret obevaza na svojim plećima u oba pravca, poentirali, razigravali, nosili tim do pobede koja znači i veliko olakšanje za nastavak borbe u seriji koja se igra do četiri pobede.

Tejtum je meč završio sa 25 poena, Braun je dodao 26, Smart 20, a Voker 21!

 

Za razliku od udarnih pesnica Bostona, najjači aduti Majamija nisu ovog puta nisu bili na najvišem nivou, pre svega to nije bio Goran Dragić, koji je ubacio najmanje poena u ova tri meča - tek 11. Nije ovo bilo veče sjajnog Slovenca, dobrano se ispromašivao (2/10 iz igre, 1/5 za tri), pa je i kompletna ekipa Majamija trpela usled slabijeg šuterskog izdanja Dragića.

goran dragić

Foto: Tanjug/Ap

Podbacili su igrači Majamija u šutu za tri, tu leži razlog njihovog poraza, tek 12 šuteva iz 44 šuta ušlo je u koš Bostona van luka za tri poena, te se poraz nije mogao izbeđi.

Tajler Hiro je "sa klupe" ubacio 22 poena, istina uz šut za tri 4/12, dok je najefikasniji u poraženom sastavu bio Bam Adebajo sa 27 poena.

Batler je sa 17 poena bio solidan, ipak Majamiju je ovog puta trebalo mnogo više ne bi li ušao u egal borbu sa očito vrlo moivisanim Seltiksima.

kemba voker

Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA