≫ 

Pogledajte neverovatnu grešku centra Denvera kod trojke Dejvisa, kojom je upropastio Jokićevo čudo

Nema dileme, Mejson Plamli je napravio propust u odbrani

  • 7

Nikola Jokić je odigrao još jednu neverovatnu partiju, o kojoj bi se posebno pričalo da je Denver uspeo da za dve sekunde odbrani poslednji napad Lejkersa.

Ovako, Entoni Dejvis je "ukrao šou" trojkom u poslednjoj sekundi, upravo preko ruke Jokića i doneo svom timu pobedu od 105:103.

Ali, Jokić nije ni bio zadužen da čuva Dejvisa, jer je pokrivao izvođenje auta ispod svog koša. I pored toga, učinio je veliki napor da stigne do linije za tri poena, skoči s podignutom rukom i da maksimalno oteža Entoniju Dejvisu šut.

Ali, dovoljan je takvom majstoru i delić sekunde da ostane sam i da to kazni. Upravo se to i dogodilo, a krivac što je Dejvis ostao sam je Jokićev saigrač na poziciji centra, Mejson Plamli. Upravo je on bio zadužen za čuvanje Dejvisa, "zaspao je" u odbrani i prilikom kretanja se zakucao u Lebrona Džejmsa, koji je udvojen, a Dejvis ostavljen sam.

Sam Plamli je rukom gestikulirao nekome da preuzme čuvanje Dejvisa, videvši da on ne može da ga zaustavi, ali je već bilo kasno, lopta je došla do krilnog centra Lejkersa, koji je to kaznio za 2:0 u seriji.

Plamli je ovom greškom sprečio pravo Jokićevo čudo, jer je na tri minuta pre kraja sam napravio seriju 11:0 i doveo Denver od minus 8 na korak od pobede. Međutim, poslednja odbrana je sve upropastila.

I sam Jokić je rekao da je prilikom poslednjeg napada Lejkersa došlo u grešci u komunikaciji njegovih saigrača, kao i da su mislili da će lopta ići na Lebrona Džejmsa.

Podsetimo, naredni meč Lejkersa i Denvera na programu je u sredu od 03.00.

Video: Tišina i teskoba u svlačionici Lejkersa pred prvi meč posle Kobijeve smrti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ugovor o minutazi

    21. septembar 2020 | 09:26

    Plamli i Milsap su najveći problemi Denvera... Potpuno nekorisni,cak sto vise stetni za tim! Kad su u igri ili prave ogromne i ceste greske ili kao da ih nema! Mozda sledece sezone bude bolje... imaju Bola,Troya i jos neke klince,pa sklone ove balvane!

  • I

    21. septembar 2020 | 08:09

    greske su deo igre......

  • Mili

    21. septembar 2020 | 10:37

    Niie strasno,svakako su Lejkersi jaci tim. A i boli me uvo za Jokica,kako je igrao za repku,ne zanima me,niti ga pratim od tada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA