≫ 

Srbin otišao da radi u hrvatsko selo od 86 stanovnika i odatle završio najveći transfer u Evroligi

Tačnije, "obezbedio" je trogodišnji ugovor Nikoli Milutinovu u CSKA, dok se njegova agencija sprema za najveći ugovor u istoriji NBA

  • 5
KK Crvena zvezda - KK Olimpijakos

Foto: Marko Jovanović

Mnogi ljubitelji košarke u Srbiji verovatno nikada nisu ni čuli za agenta Marka Jelića, iako je u pitanju čovek koji je ove sezone ostvario najveći transfer u Evroligi i koji radi za agenciju koja zastupa Janisa Adentokumpa i Stefona Karija!

Jelić je član agencije "Oktagon" koja je među tri najjače u Evropi i među četiri u NBA ligi, a ovog leta je većinu svojih poslova završio iz sela koje broji 86 stanovnika. Iako je rođeni Beograđanin, on je sa porodicom otišao u hrvatsko selo Prokike i u razgovoru sa tamošnjim medijima otkrio je kako je tokom leta "udomio" veliki broj igrača.

- Mi smo zapravo ovde došli na svadbu i plan je bio da ostanemo pet-šest dana, te produžimo za Trebinje. Ali, kako se i u Beogradu i u Republici Srpskoj dogodio drugi talas koronavirusa, zbog supruge i sina procenio sam da ćemo tu biti najsigurniji. Štaviše, sve to vreme boravka u Lici nisam morao da nosim masku, čak sam i izbegavao da slušam o koronavirusu - rekao je Jelić za "Večernji list."

A upravo iz tog sela Jelić je završio transfer Nikole Milutinova iz Olimpijakosa u CSKA. Srpski centar je potpisao trogodišnji ugovor i to se smatra najskupljim ovosezonskim transferom u Evroligi.

- Ja sam iz Like ovo leto napravio više od 25 transfera, a najveći je Nikolin. On nikad nije sumnjao u moje odluke, a ja nikad nisam sumnjao u njega. Osim toga, njegovi roditelji su primer ljudi koji su samo roditelji i ništa više. Njima je važno da im je dete zdravo i sretno, a sve ostalo stvar je njegovog rada i našeg zajedničkog planiranja - rekao je Jelić čiji klijent je i Ante Tomić koji je iz Barselone prešao u Huventud:

Marko Jelić

Košarkaški agent Marko Jelić Printskrin: Youtube/Sport Klub

- Većina klubova nije ni znala da će Ante biti na tržištu, a to ni on sam nije znao sve do kraja juna. Tada je i odlučio da promeni agenta, pa je angažovao nas iz Oktagona. S obzirom na to da u Evroligi ima dosta klubova koji rade poslove na vreme, ja sam tako od februara do maja dogovorio desetak evroligaških ugovora. Stoga Ante i nije imao puno izbora, karte su bile podeljene, ali nisam imao nikakvu brigu hoće li pravi posao da dođe. On je tip čoveka koji nije hteo da sedi kod kuće i čeka neke kineske klubove koji su nudili ogroman novac. Javila su se i dva kluba iz Evrokupa, koja su nudila ogroman novac, mimo svakog proračuna, ali to ga nije interesovalo i zbog porodičnog mira odlučio se za Badalonu. To je grad tik do Barselone, pa je mogao da ostane i da živi u istoj kući.

Javnost interesuje i šta će biti sa Janisom, da li će ostati u Milvokiju posle ove sezone, a Jelić iz Hrvatske poručuje:

- Možda će to zvučati smešno, ali to će biti najslađi deo posla. Tačno se zna šta je potrebno da bi ga neki klub uzeo, što ne znači da mi ništa ne radimo. Štaviše, ima tu mnogo posla. To je igrač koji na terenu sve može, neverovatno je uporan, spreman na ludački rad. Njegovo vreme tek je počelo i biće to rekordan ugovor u istoriji NBA lige. Potrudićemo se da to ne prođe nezapaženo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • seljo

    22. septembar 2020 | 18:27

    hrvatsko selo 1991 zivelo 90 posto srba.nije on otisao tamo bez razloga neko je iz njegove familije iz tog sela

  • Slava

    22. septembar 2020 | 18:56

    Licko selo, Krajina. Zivi bili I videli, tocak srece se okrece, istorija gotova nije...

  • 6+4+3=2

    22. septembar 2020 | 18:33

    ne bih se slozio daje njegova agencija br 4 u nba.mozda su 4 agencija za nba u evropi posto oni nisu ni medju prvih 100 agenata za nba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA