≫ 

Pogubni plan za reprezentaciju Srbije: Nova NBA sezona od januara, 82 utakmice s publikom u halama

U tom slučaju gledaćemo Olimpijske igre i kvalifikacione turnire bez najvećih zvezda košarke

  • 2
Košarkaška reprezentacija Srbije, Košarkaška reprezentacija SAD

Foto: fiba.basketball

Komesar NBA lige Adam Silver govorio je u utorak o narednoj sezoni koja bi, kako je najavaio, trebalo da počne u januaru 2021. godine.

Akutelna sezona u Orlandu se bliži kraju, u toku su finala konferencija i u oktobru ćemo dobiti novog šampiona. Timovi će potom imati manje vremena nego ikada ranije da se spreme za novi šampionat koji će se izgleda igrati samo u 2021. godini.

- Kako vreme odmiče, sve više verujem da će nam biti bolje da krenemo u januaru. Cilj za sledeću sezonu je da igramo standardnu sezonu od 82 utakmice, plej-of, u arenama svih timova i pred navijačima - rekao je Silver za "Si-En-En".

Tokom septembra je inače rečeno da bi NBA liga mogla da počne najranije za Božić. Silver je u međuvremenu potvrdio i da franšize ne žele da se igra u mehuru i da žele navijače u arenama.

Ipak, situacija sa korona virusom, koja je u Americi veoma komplikovana, otežava bilo kakve prognoze.

Ono što je problem ako liga počne u januaru je da bi sezona trajala sve do jula i to u najboljem slučaju. U toj situaciji verovatno bi mali broj NBA zvezda mogao da ide na Olimpijske igre koje treba da počnu 23. jula u Tokiju.

To bi moglo da napravi problem i košarkaškoj reprezentaciji Srbije koju od 22. juna do 4. jula očekuje najpre kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, a koji bi možda morala da igra bez najboljih NBA košarkaša.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Amerika...

    23. septembar 2020 | 04:14

    Ako je stvarno tako onda gubim svaku volju i za kosarku... sta da gledam onda jbt. Tudje lige i da im se divim i navijam za njih. A mi propadamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA