≫ 

Ludilo Erdoganove diktature: Turski komentatori ne smeju da izgovore Kanterovo ime u prenosu

Turska surovo kažnjava neposlušne novinare

  • 4
enes kanter

Foto: Tanjug/Ap

Jedna turska TV kuća, u pitanju je zapravo stanica "S Sports", posle tri godine ponovo je krenula sa emitovanjem NBA utakmica, međutim tokom prenosa finala istočne konferencije između Majamija i Bostona gledaoci ni u jednom trenutku neće čuti ime turskog košarkaša Enesa Kantera.

Razog je svima dobro poznat.

Centar Bostona je dugi niz godina glasan protivnik aktuelnog predsednika države Redžepa Tajipa Erdogana koga naziva diktatorom, zbog čega trpi posledice, i on i njegova porodica.

Poslednji u nizu primera koliko u Turskoj čak i pominjanje Kanterovog imena može biti opasno, je upravo prenos finala Istoka Majamija i Bostona tokom kojeg komentatori ne smeju da izgovore ime turskog košarkaša.

Pogledajte i poslušajte kako inače brbljivi turski komentatori reaguju kada Kanter postigne poene.

 

Od kada je javno stao na stranu najvećeg Erdoganovog protivnika Fetulaha Gulena, Kanteru se desio niz, malo je reći neprijatnosti. Oduzet mu je pasoš u Rumuniji, preko koje je pre dve godine pokušao da uđe u Tursku, tada je i "za dlaku" izbegao hapšenje i deportovanje u domovinu gde ga vrlo verovatno čeka suđenje po kratkom postupku i zatvorska kazna.

Kanter je ne tako davno otkrio i da su indonežanske vlasti i policija pokušale takođe da ga hapse dok je bio u tranzitu kroz tu zemlju, jer je iz Turske stigla depeša da je opasan čovek koga treba uhapsiti.

Zbog svega toga, jasno je zbog čega se turski komentatori pribojavaju da u prenosima izgovore Kanterovo ime, jer da to urade, verovatno bi se priružili 172 svojih kolega koji se trenutno nalaze po turskim zatvorima kao politički zatvorenici.

Video: Aja Sofija: Građevina koja deli i spaja civilizacije i nacije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA