≫ 

Krađa pred očima čitavog sveta: NBA se bruka sa suđenjem, Lebron je zaštićen kao beli medved

Očigledna je sudijska pomoć Lejkersima u seriji sa Denverom

  • 19
lebron džejms

Foto: youtube/Serious Hoops

Košarkaši Lejkersa stigli su na pobedu od velikog NBA finala posle treće pobede nad Denverom koju su, tu nema nikakve dileme, izrežirale sudije utakmice u Floridi.

Nekoliko (ne)spornih odluka sudija bile su prevaga na stranu "Jezeraša" da ostanu u vođstvu uprkos najjačem udaru Nagetsa. Čim bi tim Majka Melouna bio na pragu preokreta, sudije su stupale na scenu kao "šesti igrač" Lejkersa što se najbolje može videti i u jednoj od ključnih situacija pred sam kraj meča.

Neverovatno dj da sudija koji je stajao na čeonoj liniji nije video očigledan prekršaj Lebrona Džejmsa nad Džamalom Merejem na tri razlike za Lejkdrse. Lider tima iz Los Anđelesa poklopio je Mareja po ruci na polaganju, nije bilo govora o bilo čemu osim o prekršaju, međutim pomenuti sudija je ostao "nem".

Lejkersi su izveli kontra udar preko Ronda, ovaj je pogodio dvojku i povisio prednost svog tima, dao možda i najvažnije poene u tom periodu meča.

Bilo je malo košarkaških autoriteta koji nisu mogli da ne primete tendenciozno suđenje u korist favorita. Jedan od takvih je i legendarni Čarls Barkli.

- Suđenje je bilo užasno. Lebron je snažno udario Mareja u poslednjim minutima i ništa. Čak su i Redži (Miler) i Kris (Veber) to rekli. Po mom mišljenju, arbitri su užasno sudili - video je Barkli ono što je čitav košarkaški svet mogao da vidi.

Barkli je isto tako dodao da "nije fer reći da su sudije direktno uticale na poraz Nagetsa, ali da je bilo daleko od dobrog suđenja".

Nije samo pomenuta situacija bila problematična, bilo ih je nekoliko, kao na primer ovaj potez Ronda kada je bukvalno uhvatio Mareja i držao ga kako bi Lejkrsi izveli kontru.

 

Posle četvrte utakmice pobunio se i trener Nagetsa Meloun, poručio je da će nekim "drugim kanalima" pokušati da izdejstvuje više slobodnih bacanja za svoj tim.

Sa ovakvim suđenjem, deficitom od 1:3 u seriji, biće pravo čudo ako Denevr uspe da preokrene situciju u svoju korist kao što je to činio sa Jutom i Klipersima.

džamal marej

Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    25. septembar 2020 | 16:54

    Svugde se neke ekipe guraju i svugde su neki igrači zaštićeni kao beli medvedi, pa je to slučaj i u NBA ligi. Fudbal je sport broj jedan koji prednjači u toj iritantnoj demagogiji. Mesi fali samo da izvadi pištolj i zapuca kada ga neko faulira. Najbolje da ga svi puste, da se sklone. Elem, Lebrona ne samo da niko ne sme ni da takne, nego tip sam bije pa suši a sudije ne sviraju faulove. Klasičan siledžija od igrača a oni koji ga porede sa Džordanom su totalni ludaci, definitivno. Od njega su bolji, spektakularnji, zanimljiviji igrači bili mnogi ne samo Džordan. Kakvo uživanje je bilo gledati recimo Alena Ajversona, kakva tehnika, brzina, eksplozivnost, odraz, elegancija, visprenost... Mediji su čudo a narod guta svakave priče.

  • mj

    25. septembar 2020 | 17:53

    Upravi su u vecinom sto si napiso ali za mesija sigurno nisi..uvek fer igrac i kad ga lome on pokusava da ostane na noge i da trci dalje .

  • 6+4+3=2

    25. septembar 2020 | 17:43

    ko gubi ima pravo da se ljuti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA