≫ 

NBA ekspert izvukao sve momente kad su Jokić i Denver oštećeni: Dva momenta mnogi nisu ni videli!

Situacije sa Hauardom i Milsapom je Nan posebno izdvojio, što niko do sada nije učinio

  • 5
Lebron Džejms Foto: youtube.com

Specijalizovani košarkaški Jutjub kanal Bballbreakdown analizirao je suđenje na 4. meču finala Zapada NBA lige, između Denvera i Lejkersa.

Imali su razloga za ljutnju u taboru Denvera, svaki put kada bi prišli Lejkersima, bilo je diskutabilnih odluka koje su tim iz Los Anđelesa pogurale ka osetnijoj razlici.

I Jokić je na kontroverzan način "napunjen" faulovima, sve je kulminiralo faulom Lebrona nad Marejem koji je pri 102:105 išao na polaganje za poen zaostatka, samo dva minuta pre kraja.

Ipak, čuveni sudija Roni Nan, koji je 19 godina delio pravdu u NBA, a pet godina delegirao, imao je nekoliko zanimljivih analitičkih momenata.

On je izdvojio nekoliko momenata u kojima su i Lejkersi oštećeni, ali je generalni utisak da je Denver daleko gore prošao, zbog tajminga odluka arbitara i zbog samih situacija, koje su bile jasne i škakljive, poput faula koji je sviran nad Dejvisom kada je u doskoku nagazio igrača Denvera.

Izdvojio je prvo faul Dvajta Hauarda, koji je u mismeču sa daleko nižim Herisom obilato koristio ruke pri 18:12, pa je u samo jednom duelu našao tri momenta kada je mogao da se svira faul u napadu.

Video: Jokić rano ušao u problem s ličnim greškama: Spskom košarkašu prestrogo su dosuđivani faulovi

Onda sledi zakucavanje Lebrona u Granta kada je Džejms dobio slobodna bacanja, a Nan smatra da je košarkaš Denvera bio odlično postavljen za iznuđivanje ofanzivnog faula.

Video: Dejvis lukavo zaključao ruku Jokiću i iznudio faul

Bilo je to pri 34:27 za Lejkerse, samo 36 sekundi prve deonice. Potom je bio upečatljivo prikucavanje Hauarda pri 57:53, kada je prvo napravio faul odgurnuvši čuvara, a zatim neometano došao do koša uz koji je dobio faul i bacanje!

Umesto da pri 57:53 Denver dođe do prilike da se približi, Lejkersima je omogućeno da odu na +7. I to je Nan prokomentarisao aludirajući da ipak više nije vreme Pistonsa i Bulsa iz prošlosti kada se ovome gledalo kroz prste.

Naredna situacija je ona kada je Milsapu sviran ofanzivni faul, iako je fintom šuta izbacio Koldvel Poupa. Ipak, teatralan pad igrača Lejkersa je bio dovoljan sudijama da oduzmu napad Denveru, a Milsap je ušao u problem sa faulovima, preostalo mu je samo da se čudi tome.

Video: Sporne odluke sudija: Da li je Džejms blokirao Mareja ili napravio faul

Analizirano je još nekoliko situacija u kojima je bio Džamal Marej, uz usporeni snimak sada već čuvene situacije kada Lebron udara Mareja po ruci.

- Morao bih da stavim naočari i ovo dobro pogledam sa ostalim sudijama. Svi znamo da Lebron ume dobro da blokira, ako je neko dobar u tome, onda je on. Ali ovde jasno vidimo da udara po ruci. Voleo bih samo da imamo još jedan ugao u kome se vidi da li prvo udara loptu. Ako je dodiruje i sprečava šut, onda kontakt posle toga nije dovoljan.

Video: Majstorije Dragića nisu bile dovoljne za novi trijumf Majamija

Inter ima jedan cilj ove sezone - da otme titulu Juventusu. I vrlo je bitno kakav će start imati, pa je večeras (20.45) protiv Fiorentine pobeda imperativ. Kvota na keca je 1,55, na kombinazziju 1&3+ 2,20, a ako ne verujete u Nerazure, dupla šansa X2 je 2,44. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Inter - Fiorentina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    26. septembar 2020 | 09:45

    Odlican komentar, sa kojim se u vecem delu slazem. Ono zbog cega sam odlucio da napisem ovaj komentar je cinjenica zasto ovakvih strucnih misljenja nema u ABA i nasoj ligi, posebno kada igraju veciti rivali. Kod nas su kosarkaske sudije zasticene kao "beli medvedi" i ne racunajuci nas obicne navijace nema ovakvih analiza od strane eksperata, sportskih novinara i tv komentatora. Cak i u nasem fudbalu postoje emisije gde se analiziraju sudijske greske ali kada je kosarka u pitanju ispada da su sudije bezgrasne sto samo slabi kosarku a izmedju navijaca izaziva "zlu krv"!

  • Nscz

    26. septembar 2020 | 09:44

    Jel taj ekspert zeljko pantic

  • Trener.

    26. septembar 2020 | 12:27

    Aman ljudi dosta vise tog fijakeriste , imamo mi jos dobrih kosarkasa koi se ama bas ni malo ne pominju , a trebali bi itekako !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA