≫ 

Fredi Haus o Partizanu, Kosovu, fenomenu Nikole Jokića

Jedan od najbolji Amerikanac u crno-belom dresu evocirao je uspomene

  • 0
Frederik Haus KK Partizan Foto: MN Press

Fredi Haus je jedan od najboljih stranih košarkaša u istoriji Partizana, a istovremeno i jedini američki igrač koji je nosio dres i jednog kluba sa Kosova.

On je u intervjuu za Kosovo onlajn istakao da je uživao u crno-belom dresu, gde je pružao i najbolje partije karijere, dok je u klubu iz Peći bila drugačija situacija.

- Uživao sam u svakom trenutku koji sam proveo u Partizanu i veoma sam zahvalan za priliku koju sam dobio. Igranje za KK Peć je bilo drugačije jer nisam dobio priliku da uživam u timu ili gradu zbog problema koje je imao klub”, navodi Haus u intervju za Kosovo Onlajn.

Haus trenutno radi kao pomoćni trener na Univerzitetu Tajler u Teksasu, a o svom iskustvu igranja za klubove sa ovih prostora kaže da nije bilo jednostavno i da nije znao mnogo o istoriji.

- Bilo je veoma teško i nisam znao ništa o istoriji i ratu koji se dogodio na tim prostorima, ali sam bio spreman da učim o tome šta se dogodilo. Međutim, kada treba da potpišete ugovor za klub razmišljate samo o košarci - kaže Haus.

  • Da li i dalje pratite rezultate KK Partizan?

Da, pratim rezultate Partizana.

  • Šta mislite o Nikoli Jokiću i Denveru?

Jokić je prava stvar, volim njegov stil igre i uvek bih želeo da bude u mom timu. On je timski igrač i uvek povlači prave poteze.

Frederik Haus KK Partizan Frederik Haus (levo) i Redži Frimen gledaju derbi Zvezde i Partizana Foto: MN Press
  • Da li ste znali da je američka vlada nominovana za Nobelovu nagradu za mir zbog ekonomskog sporazuma u Vašingtonu?

Nisam znao za nominaciju.

  • Kakva je trenutna situacija sa pandemijom u Teksasu?

Kovid-19 je nešto s čime ne treba da se igrate, ali ljudi pandemiju ne shvataju ozbiljno. Nadam se da će se jednog dana pandemija završiti.

  • Kada je reč o protestima „Crni životi su bitni“, kakva je situacija?

Afroamerikanci žele pravdu i protesti se nastavljaju. Imao sam prijatelja koga je ubila policija, i to u Ostinu, u Teksasu. Gušili su ga do smrti. Veoma je tužno što se takve stvari dešavaju i sada imamo ljude koji se bune zbog toga.

(Telegraf.rs/Kosovo online)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA